Середа, 01.05.2024, 21:30
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 1 » Блаженніший Святослав провів канонічну візитацію Луцького екзархату УГКЦ
15:48
Блаженніший Святослав провів канонічну візитацію Луцького екзархату УГКЦ
26-31 березня Блаженніший Святослав провів канонічну візитацію Луцького екзархату. Глава УГКЦ побував у Луцьку, Рівному, Здолбунові, Дубно, Ковелі, Нововолинську та Володимир-Волинському.
У кожному місті були молитви й богослужіння, адже, як зазначив у коментарі Предстоятель УГКЦ, він відвідує екзархат як паломник.

У перший день візиту Глава УГКЦ відвідав музей Волинської ікони, де зберігається понад 3000 експонатів, молився перед Холмською чудотворною іконою Матері Божої другої половини XI століття.

Перебуваючи в Рівному та Здолбунові, Предстоятель Церкви з віруючими молився Акафіст страстей Христових. У зверненні до громадськості Глава Церкви наголосив на важливості зростання у вірі апостолів і великого князя Володимира, спадщина від яких ми отримали.

«Ми повинні бути вдячні за дар віри. Апостол Павло говорить, що віра - пізнання речей невидимих. Тому в нашому духовному житті саме віра є надзвичайно важливим фактором, предопределяющим рух в зростанні в чеснотах. Людина наділена великим потенціалом і силою, однак людина обмежена, і власне віра допомагає йому злетіти дуже високо », - зазначив Блаженніший Святослав.

У Дубні Глава Церкви помолився Акафіст страстей Христових. Після цього здійснив Чин освячення новопоставленого іконостасу.

У Володимир-Волинському, місті св. Йосафата, всі молилися Акафіст священомученика Йосафата, а в Нововолинську - Літургію Передосвячених Дарів.

Завершився візит Глави УГКЦ в Луцький екзархат у неділю, 31 березня, подячною архієрейської літургії в кафедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Луцьку. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.



Категорія: Подія | Переглядів: 1690 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page