Середа, 15.05.2024, 22:55
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
«Отаман польсько-українського примирення», «Джентльмен з Коломиї», «Берлінчик» та «Александер Кораб» – це епітети та псевдоніми великої людини, яка минулого тижня відійшла у вічність – професора Богдана Осадчука.

Він пережив кілька епох, бачив і світову війну, і становлення Європи на уламках лихоліття, і формування по-справжньому нової Східної Європи. Ця людина, що народилася в Україні, виросла в Польщі й усе зріле життя провела в Німеччині, активно спостерігала за процесами в посткомуністичних країнах. Бувши відомим німецьким публіцистом, Богдан Осадчук повідомляв західному читачеві ІІ половини ХХ століття всю правду, що відбувалася в регіоні. Колись його запитали: чому професор, як і більшість тогочасної інтелігенції, не емігрував після війни до Штатів, а залишився у зруйнованому Берліні. Він відповів: мені було цікаво, що ж буде далі. Мені вдалося знайти у своєму архіві останній публічний виступ ... Читати далі »
Категория: Подія | Просмотров: 873 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Усі провідні польські ЗМІ інформують у четвер про сумну новину – смерть відомого українського діяча в еміграції, великого прихильника українсько-польського зближення, публіциста і викладача Українського Вільного університету у Мюнхені 91-річного Богдана Осадчука. «Неможливо уявити собі без нього українсько-польського примирення»,- пише про нього «Gazeta Wyborcza» і наголошує, що Богдан Осадчук був «українським поляком і польським українцем». Пов’язаний усе своє життя з польським еміграційним часописом «Культура», Богдан Осадчук на його шпальтах писав про складну українсько-польську історію, представляючи українську позицію, але не відкидаючи аргументів польської сторони. «Українці закидали йому надмірну любов до Польщі, а поляки – українофільство. Попри це він активно продовжував об’єднувати середовища українських і польських емігрантів»,- наголошує видання. Газета нагадує, що Богдан Осадчук після проголошен ... Читати далі »
Категория: Подія | Просмотров: 742 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Чемпіонат Європи з футболу без цигарок

Євро-2012 стане першим великим міжнародним спортивним турніром, на всіх аренах якого буде заборонено використання, продаж і рекламу тютюнових виробів, – повідомляє УЄФА.
Заборона стосується всіх без виключень приміщень і відкритих зон стадіону. Ця політика була розроблена і втілюватиметься спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Всесвітньою федерацією серця, Європейською мережею «Здорові стадіони» та місцевими організаційними комітетами в Україні та Польщі.
 – Євро-2012 без тютюну – це повага здоров'я наших уболівальників і всіх інших учасників турніру, – заявив президент УЄФА Мішель Платіні.
Кордони приязні футбольним шанувальникам? 
 Швидка митна перевірка вболівальників та збільшення числа митників на кордоні з Україною – це пріоритети Митної служби По ... Читати далі »
Категория: Спорт | Просмотров: 796 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (1)

У Варшаві офіційно розпочинає свою роботу Академія державної адміністрації Східного партнерства ЄС. Держслужбовці з-за східного кордону вчитимуться, зокрема, ефективно управляти державою, організовувати прозорі тендери, тобто переносити стандарти Євросоюзу до країн Східної Європи.

Поява нової установи – це результат саміту Східного партнерства, який місяць тому відбувся у Варшаві. Академію організували Міністерство закордонних справ Польщі та Державна школа публічної адміністрації.

Речник МЗС Марцін Босацький наголошує, що Польща прагне поділитися своїм досвідом з молодими демократіями на Сході.

– Учасників навчають пристосовувати стандарти їхньої державної адміністрації, урядових чи самоврядних структур, до європейських стандартів. Навчають, як ефективно застосовувати суспільну комунікацію, як мають виглядати державні установи та контакт з громадянами, як проводити обрахунки чи співпра ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 811 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

17 вересня в м.Хелмі Люблінського воєводства Республіки Польща, офіційно відкрито пам'ятник полякам, які загинули у трагічні дні українсько-польського протистояння в 1943-44 роках. Польська сторона приділяє значну увагу вивченню та документуванню подій того часу. При цьому, пріоритетним залишається встановлення пам’ятних знаків на місцях трагічних подій. Відкриття меморіальних споруд, як на території РП так і в Україні завжди активно висвітлювались в ЗМІ держави, формуючи в пересічних громадян думку про необхідність пам’ятати власну історію.
Проте, в даному випадку, є дивним той факт, що на відкритті монументу практично не були присутні місцеві та загальнодержавні ЗМІ. Виникає враження , що організатори дійства намагалися приховати цю подію від широкого загалу. Однак, винятковістю цього пам’ятника є те, що на плиті висічено слова про «людобвивство» (тобто геноцид), який був вчинений військовими формуваннями ОУ ... Читати далі »
Категория: Подія | Просмотров: 700 | Добавил: redakcia_V | Дата: 06.10.2011 | Комментарии (0)

"Чого тільки люди не понавигадують! Звідки це в Почаївській Лаврі взятися святому, який лікував українських повстанців?" Однак житіє преподобного Амфілохія руйнує стереотипи і штампи про "московських попів" чи "бандерівців-розкольників".

2002 року Свято-Успенська Почаївська Лавра отримала другого (після Йова Залізо, подвижника XVII-го сторіччя) святого - преподобного Амфілохія.

Входження до лику святих - особлива подія в православному світі. За час незалежності в УПЦ МП таких праведників канонізували не більше десяти. Адже доказами святості є й зцілення людей на могилі святого, і його нетлінні мощі - поховане тіло дістається з землі за рішенням Священного Синоду.

Часто перед канонізацією не вгасають суперечки щодо її необхідності, а самі святі за життя зазнають гонінь та утисків з боку власного ж середовища - кліру, монахів та церковної пастви.

У такий спосіб їхні християнське сми ... Читати далі »
Категория: Суспільство | Просмотров: 935 | Добавил: nik | Дата: 28.09.2011 | Комментарии (0)

Видобуток сланцевого газу на сьогодні є однією з найактуальніших проблем, що обговорюється в сусідній країні – Польщі. В разі реалізації цього проекту РП стане повністю незалежною енергетичною державою. Крім того,  з постійного імпортера Варшава стане ключовим експортером вуглеводневої сировини в Європі.

Дані перспективи створили в країні передумови «газової» лихоманки і Люблінське воєводство найближчим часом перетвориться на « Аляску» у видобувачів цього природного багатства. За словами доповідачів, на конференції  присвяченій темі "Сланцевий газ у Польщі та Люблінському воєводстві", вже видано 26 ліцензій на розвідку покладів енергоресурсу  в даному регіоні і компанія Exxon Mobil здійснила першу розвідувальну свердловину 3 ... Читати далі »

Категория: Економіка | Просмотров: 879 | Добавил: nik | Дата: 20.09.2011 | Комментарии (0)

Основні схеми шахрайства на ринку праці були відпрацьовані ще в 90-х роках минулого століття. Зазвичай шарлатани працюють під виглядом «кадрових агентств», фірм, що ведуть набір співробітників «на високооплачувані посади», і контор, що пропонують роботу вдома. Трохи особняком стоять компанії, що продають товари за допомогою мережевого маркетингу. Вони дійсно пропонують роботу, тільки вона дуже сильно відрізняється від тієї, на яку розраховує здобувач. 

Кадровики-обманщики 

Найчастіше довірливі громадяни трапляються на вудку «кадрових агентств», що пропонують за скромну плату працевлаштувати всіх бажаючих. В дійсності, під солідною вивіскою «кадрове агентство» ховаються куди менш солідні компанії з надання інформаційних та консультаційних послуг. 

Щоб зрозуміти, що ховається за витіюватим назвою, подивимося, як працюють ці контори. Претендента, який зателефонував ... Читати далі »
Категория: Суспільство | Просмотров: 1751 | Добавил: nik | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Родословная книга дворян Киевской губернии за время: от 1840 по 1864 год. Манускрипт. Киевское дворянское депутатское собрание. Губернские предводители дворянства по периодам: тайный советник, камергер, граф Генрих Георгиевич Тышкевич (1826-1854); тайный советник Леонард Людвикович Мадейский (1854-1857), коллежский ассесор в звании камер-юнкера Октавиан Францевич Ярошинский (1857-1860), коллежский советник Александр Александрович Горват (1860-1866). Секретарь дворянского собрания — Ромашевский, гербовед — Несецкий. Подписи этих людей были обязательны в конце каждой родословной. Менялись подписи только отдельных депутатов. V, 401 стр., 91 илл., из коих 21 — рисованные акварелью, гуашью и золотом гербы. Рукописный текст, писанный орешковыми чернилами, в литографированной орнаментальной рамке. Присутствует на каждый род отдельный стандартный литографированный заглавный лист в аллегорической рамке с гербами главных ист ... Читати далі »
Категория: Подія | Просмотров: 35028 | Добавил: BOND007 | Дата: 31.08.2011 | Комментарии (2)

Депутати Львівської міськради від ВО «Свобода» припускають, що поляки перебільшують кількість загиблих співвітчизників, які начебто загинули від рук українців у 1943 році і чиї рештки віднайдені під час розкопок біля села Рівне Любомльського району на Волині.

Про це 29 серпня йшлося на прес-конференції депутатів Львівської міськради від ВО «Свобода».

На думку депутата Львівської міськради, лікаря-хірурга Тараса Семущака, заява про віднайдені залишки 300 осіб перебільшена.

«Польська сторона вказує цифру 300 осіб, які були розкопані у двох місцях поховання. Нам пробують пояснити, що ця стегнова кістка від одної людини, цей кусок тазу від другої, а цей кусок черепа від третьої людини. Фактично вони розбивають фрагменти одного кістяка. Тобто є 6 мішків, у яких за їх твердженнями є залишки кістяків 300 людей», – сказав Семущак.

Сумніви щодо віднайдення рештків 300 людей висловив і депу ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 811 | Добавил: nik | Дата: 30.08.2011 | Комментарии (1)

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz