Субота, 04.05.2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 9 » Європа стає ще ближчою до Волині
21:29
Європа стає ще ближчою до Волині

3-7 квітня в Луцьку пройшов Міжнародний студентський форум «Модель країн Вишеградської четвірки в інтеграції молоді у єдиний науково-культурний простір», що об’єднав талановиту молодь усієї України, Грузії, Польщі, Словаччини та Чехії. Ініціаторами та організатором  цієї важливої наукової події став Волинський інститут економіки та менеджменту за сприяння Фонду Вишеградської четвірки.

Веселими дзвіночками, хлібом-сіллю та різноголосим пісноспівом ансамблю «Родина» зустріла Волинь учасників Форуму. Зала міського будинку культури «Просвіта» приймала гостей з Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва, Луцька, Львова, Полтави та Хмельницького, а також закордонні делегації з м. Кельце (Республіка Польща), м. Братислави (Словацька Республіка), м. Острави (Чеська Республіка), м. Прешова (Словацька Республіка) та м. Тбілісі (Грузія).

Привітати учасників Форуму на пленарному засіданні прийшли представники обласної та міської влади, Генерального консульства Польської республіки у Луцьку, а також представники бізнесу міста та області, громадські організації.

Ініційований ВІЕМ Міжнародний студентський форум став для його учасників не тільки майданчиком для презентації наукових здобутків, а дав можливість отримати інформацію про стан, перспективи, тенденції економічного та культурного розвитку країн Вишеградської четвірки в межах європейської спільноти. Досвід використання такої моделі в інтеграції молоді в єдиний Європейський простір є надзвичайно важливий для українського студентства. А участь в обговоренні актуальних питань студентського життя та створення під час проведення форуму студентського міжнародного товариства – це той крок, який наближає молоду Україну до Європи.

Цікавою та насиченою була культурна програма. Учасники представляли свої країни на «Вечорі культури», знайомлячи усіх присутніх з традиціями та звичаями рідного краю. Організатори ж, щоб познайомити присутніх з культурними особливостями Волині, провели для гостей майстер-клас з травомотання під керівництвом керівника-методиста арт-студії «Веселка» Жупанюк Алли. Ще більш насиченою зробили програму Форуму краєзнавчі екскурсії в Луцький замок та Тараканівський форт.

Ініціатива, яку проявив Волинський інститут економіки та менеджменту згуртувала в єдине наукове товариство талановитих, амбітних молодих людей України та Європи для реалізації їх інтелектуального потенціалу, підвищення рівня економічних знань для майбутньої професійної діяльності,  а також дозволила краще зрозуміти культуру сусідніх народів.


Мисковець Олена, завідувач відділу звязків з громадскістю та профорієнтації Департаменту профорієнтації і працевлаштування 



Категорія: Подія | Переглядів: 933 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page