Четвер, 28.03.2024, 16:17
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Політика
Лідер ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов відіслав поштою лідеру ВО «Свобода» Олегу Тягнибоку новорічний подарунок. Про це він написав у Фейсбуці.

«Сьогодні, не звертаючи уваги на лютий мороз, я пішов на ринок і купив кола для болгарки. На цей відчайдушний крок мене змусили піти запитання луганчан, чому « Свобода «не повністю демонтувала паркан біля Верховної Ради. Спочатку я відповідав, що я давно вже не в «Свободі», потім втомився пояснювати, що «Свобода» – це опозиційна партія і у них немає належного фінансування. 

На біл-борди є, а от на кола для болгарки щоби повністю демонтувати паркан навколо ВР, немає. Якщо так важко, то чому б не допомогти народним обранцям, бо попередній демонтаж паркану хоча і наробив багато шуму, але і залишив багато питань. Навіщо ці дешеві сцени, якщо не доведена до кінця робота?

Пане Олеже, за ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 1173 | Добавил: nik | Дата: 23.12.2012 | Комментарии (1)

Демократія спирається як правило на згоду щодо фундаментальних засад політичної гри. Однак сила демократії полягає власне на тривалості певних підставових засад гри, які зазвичай дуже важко змінити. Але підставою демократії є не лише згода, але і конфлікт, в якому кожний з учасників не може взяти на себе всю повноту влади і є відповідальним за встановлення і дотримання певних правил гри.

В недемократичних суспільствах правляча партія прагне до усунення з політичної сцени потенційного супротивника. Зрозуміло, що в таких умовах політична опозиція не може офіційно виражати альтернативні погляди. Нерівнозначність і нерівносильність політичних суперників в умовах комуністичної дійсності не дозволяла використовувати компроміс в політиці як засіб врегулювання політичних конфліктів. Поняття «компроміс» трактується як поступка певних вимог, відмова від частини власних вимог на користь угоди з іншою партією, державою. На думку А.В.Глухової компроміс включає такі ознаки, як обʼєднанн ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 1228 | Добавил: resultat61 | Дата: 13.12.2012 | Комментарии (0)

Черговий раз пан Познер, відомий провокатор, підготував цікаву передачу за участю В.Кличка. Хоча можливо і виборчий штаб парії українського політика розраховував набрати голоси завдяки "розкрутці" на відомій програмі. Не тут-то було. Понер є Познер. Видатний провокатор та чудовий журналіст. І як коментують мої колеги по перу на сторінках "FB"- ку, провокація це один з методів журналістики, який відкриває істинне лице опитуваного.  І якщо пан Кличко бажав прийняти участь у програмі Познера треба було б підготовитись до подібних питань стосовно української історії.

Не хочу бути необєктивним та маніпулятивним тому пропоную читачеві самостійно переглянути відео та зробити висновки. http://tsn.ua/politika/klichko-pro-upa-ti-hto-pidtrimuvav-fashizm-viklikayut-negativni-emociyi.html. 

Моє враження наступне. На завершенні передачі Кличко отримав легкий джеб та "поплив". Бачачи реакцію українц ... Читати далі »

Категория: Політика | Просмотров: 803 | Добавил: nik | Дата: 14.12.2011 | Комментарии (0)

Рейтинг відвідуваності депутатами сесій Луцької міської ради за перший рік роботи, який оприлюднив сайт «Твій місцевий депутат», занепокоїв одного з обранців, депутата від фракції «Свобода» Миколу Яручика. Він зміг довести, що не пропускав пленарних засідань, - повідомили експерти Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу.

Нагадаємо, що на основі інформації про реєстрацію депутатів на пленарних засіданнях сесій ради, що була отримана від Відділу секретаріату Луцької міської ради у відповідь на інформаційний запит, склали рейтинг відвідуваності депутатами сесій.

Оприлюднена інформація зацікавила не лише журналістів, а й самих депутатів міськради. Так, депутат Луцької міської ради, член фракції ВО «Свобода» Микола Яручик у телефонній розмові заперечив свій «прогул». Він стверджував, що жодного пленарного засідання сесії не пропускав.

Відділ секретаріату міськради повторно пер ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 840 | Добавил: nik | Дата: 11.12.2011 | Комментарии (1)

У Варшаві офіційно розпочинає свою роботу Академія державної адміністрації Східного партнерства ЄС. Держслужбовці з-за східного кордону вчитимуться, зокрема, ефективно управляти державою, організовувати прозорі тендери, тобто переносити стандарти Євросоюзу до країн Східної Європи.

Поява нової установи – це результат саміту Східного партнерства, який місяць тому відбувся у Варшаві. Академію організували Міністерство закордонних справ Польщі та Державна школа публічної адміністрації.

Речник МЗС Марцін Босацький наголошує, що Польща прагне поділитися своїм досвідом з молодими демократіями на Сході.

– Учасників навчають пристосовувати стандарти їхньої державної адміністрації, урядових чи самоврядних структур, до європейських стандартів. Навчають, як ефективно застосовувати суспільну комунікацію, як мають виглядати державні установи та контакт з громадянами, як проводити обрахунки чи співпра ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 805 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

30 травня керівник БФ» Підтримки Українських ініціатив»Д. Снєгирьов звернувся до Ленінського суду з позовною заявою щодо скасування рішення Луганської обласної ради від 27.05.2011» Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області»

У позовній заяві Д. Снєгирьова йдеться про наступне ”Рішення Луганської обласної ради від 27.05.2011 р. суперечить положенням ст.1 Європейської хартії регіональних мов.
Використання терміну « регіональний» по відношенню до російської мови не відповідає положенням Європейської хартії регіональних мов. Згідно з перепису населення Луганської області за національною ознакою виглядає наступним чином -
64.9% українців та 30% росіян. Відповідно до цього російська мова не може вважатися регіональною чи мовою національних меншин.
Рішенням Луганської обласної ради порушено норми ст.10 Конституц ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 738 | Добавил: nik | Дата: 31.05.2011 | Комментарии (1)

Спочатку Президент указом №1245/2010 вiд 28 грудня 2010 року зобов'язав Кабмiн "опрацювати питання оптимiзацiї механiзму реалiзацiї державної полiтики на мiсцевому рiвнi". Потiм, пiд час перебування на Одещинi, вiн дещо конкретнiше натякнув на "напрям думки" Банкової - заявив про необхiднiсть укрупнити райони, i тамтешнiй президентський намiсник Матвiйчук негайно ж вiдреагував на це побажання заявою про намiр зробити це у своїй областi першим - "як експеримент"...

Що ж це за розрахунки вчених, над якими так мiзкує влада?

Як з"ясувалося, таких проектiв сьогоднi готових є декiлька. Про це "Експрес" розмовляв з Сергiєм Адамовичем, заступником завiдувача кафедри теорiї та iсторiї держави i права Прикарпатського унiверситету iм. В. Стефаника, автором фундаментального дослiдження "Соборнiсть та регiональний розвиток у суспiльно-полiтичному життi незалежної України".

-- I як же вченi пропонують дiлити к ... Читати далі »

Категория: Політика | Просмотров: 818 | Добавил: redakcia_V | Дата: 17.04.2011 | Комментарии (0)

Духовенство вирішило зайнятися політикою, бо влада не справляється. А депутатам легше ремонтувати церкви та монастирі.

В перших лавах політичних списків на місцеві вибори - представники десятка церков і конфесій. На Одещині список Партії регіонів взагалі очолив митрополит Агатангел. На Волині святі отці йдуть у політику під прапорами "Свободи" і "Батьківщини". На Полтавщині – "Нашої України".

Представники церкви йдуть в політику заради з різними настроями. Так, наприклад, настоятелька Матінка Серафима Свято-Архангело-Михайлівського монастиря пішла у депутатки, бо влада погано працювала. Пригадує, як у 93-ому у монастиря хотіли забрати землю. Територія за два кроки від Чорного моря була ласим шматком для місцевих підприємців. На проблему влада звернула увагу лише після масового голодування черниць. Тепер у монастирі йдуть ремонти, висаджують дерева, будуються часівні.

Церква і ... Читати далі »

Категория: Політика | Просмотров: 819 | Добавил: kel-valin | Дата: 24.10.2010 | Комментарии (0)

Керівництво Волинської області відмовилось виділяти гроші на щорічний фестиваль, який проголошує своєю метою вшанування пам’яті Степана Бандери та визвольної боротьби УПА.

Волинь відмовилась фінансувати фестиваль "Бандерштат"
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА відмовилося виділяти кошти для проведення фестивалю "Бандерштат-2010".

Фестиваль "Бандерштат" регулярно проводиться на Волині з 2007 року. Організатори заходу проголосили своєю метою вшанування пам’яті Степана Бандери та визвольної боротьби ОУН і УПА.

Як повідомили в оргкомітеті фестивалю, у травні цього року в Луцьку стартувала підготовка до всеукраїнського музичного фестивалю "Бандерштат-2010", який цьогоріч відбудеться в останній місяць літа та триватиме впродовж двох днів, з 7 по 8 серпня на території Музею сільського господарства Волині в Рокинях.

30 червня на черговій сесії Волинської обласної ради ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 1135 | Добавил: nik | Дата: 21.07.2010 | Комментарии (0)

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат Арсеній ЯЦЕНЮК зареєстрував сьогодні у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Закону «Про вибори Президента України» (щодо врахування голосів виборців, які не підтримали жодного кандидата).

Як повідомили УНІАН у прес-службі А.ЯЦЕНЮКА, в законопроекті пропонується вважати другий тур виборів недійсним, якщо у повторному голосуванні візьме участь менше половини загальної кількості виборців України та/або якщо «проти обох кандидатів» проголосує більшість виборців, які взяли участь у голосуванні.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що чинна редакція Закону «Про вибори Президента України» дозволяє отримати пост Президента України кандидату, якого під час повторних виборів не підтримує більшість виборців України. У документі зазначено, що викривлення волевиявлення можливе навіть якщо більшість виборців прямо висловляться пр ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 950 | Добавил: nik | Дата: 25.01.2010 | Комментарии (0)

1 2 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz