Неділя, 28.04.2024, 03:54
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 21 » Влада припинила фінансувати фестиваль "Бандерштат"
15:26
Влада припинила фінансувати фестиваль "Бандерштат"
Керівництво Волинської області відмовилось виділяти гроші на щорічний фестиваль, який проголошує своєю метою вшанування пам’яті Степана Бандери та визвольної боротьби УПА.

Волинь відмовилась фінансувати фестиваль "Бандерштат"
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА відмовилося виділяти кошти для проведення фестивалю "Бандерштат-2010".

Фестиваль "Бандерштат" регулярно проводиться на Волині з 2007 року. Організатори заходу проголосили своєю метою вшанування пам’яті Степана Бандери та визвольної боротьби ОУН і УПА.

Як повідомили в оргкомітеті фестивалю, у травні цього року в Луцьку стартувала підготовка до всеукраїнського музичного фестивалю "Бандерштат-2010", який цьогоріч відбудеться в останній місяць літа та триватиме впродовж двох днів, з 7 по 8 серпня на території Музею сільського господарства Волині в Рокинях.

30 червня на черговій сесії Волинської обласної ради депутат облради та керівник оргкомітету по проведенню фестивалю Ігор Гузь озвучив потребу у фінансовій підтримці даного заходу з боку влади. Голосуванням депутатів обласної ради було прийняте рішення про виділення з коштів управління у справах сім’ї, молоді та спорту суми у 40 тис. грн для проведення "Бандерштату-2010".

14 липня була проведена зустріч членів оргкомітету з головою управління у справах сім’ї, молоді та спорту Миколою Зайченком, який, ігноруючи рішення депутатів обласної ради, заявив, що фінансувати фестиваль управління не буде.

З цього приводу оргкомітет звернувся до губернатора з проханням "вплинути відповідним чином не вирішення даного питання, не давши зірвати унікальний для України фестиваль, який став за останні роки однією з найцікавіших візитних карток нашого регіону. Зміна політичної влади не має позначитися на ставленні волинської влади до принципового для волинян питання національної честі та гідності", - йдеться у зверненні.

"У випадку відсутності підтримки ОДА оргкомітет фестивалю вдасться до наступних дій: вимога звільнення із своєї посади Миколи Зайченка та організація піар-кампанії серед лучан "Геть Зайченка від влади!", організація одноденного голодування прихильників фестивалю під стінами ОДА; подання заявки на проведення "Бандерштату" на Київському майдані", – зазначено в повідомлені Оргкомітет Всеукраїнського фестивалю альтернативної музики та сучасного мистецтва "Бандерштат-2010".

Зазначимо, у цьогорічній програмі фестивалю заплановані зустрічі з ветеранами УПА, розгорнення різних тематичних виставок та експозицій, історична реконструкція, лекції на тематику історії УПА та національних героїв України тощо.

Також в програмі фестивалю будуть традиційні для "Бандерштату" конкурс на кращого стрільця, майстер-класи з традиційних українських бойових мистецтв, патріотичні квести, нічна ватра, татуювання та боді-арт патріотичного змісту та багато іншого.

Нагадаємо, минулорічний "Бандерштат" зібрав близько семи тисяч учасників з різних регіонів України та з-за кордону.


http://tsn.ua/ukrayina/vlada-vidmovilas-finansuvati-festival-bandershtat.html

Категорія: Політика | Переглядів: 1138 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page