Неділя, 28.04.2024, 13:07
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 31 » Д. Снєгирьов звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Луганської обласної ради щодо статусу
08:38
Д. Снєгирьов звернувся до суду з вимогою скасувати рішення Луганської обласної ради щодо статусу
30 травня керівник БФ» Підтримки Українських ініціатив»Д. Снєгирьов звернувся до Ленінського суду з позовною заявою щодо скасування рішення Луганської обласної ради від 27.05.2011» Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області»

У позовній заяві Д. Снєгирьова йдеться про наступне ”Рішення Луганської обласної ради від 27.05.2011 р. суперечить положенням ст.1 Європейської хартії регіональних мов.
Використання терміну « регіональний» по відношенню до російської мови не відповідає положенням Європейської хартії регіональних мов. Згідно з перепису населення Луганської області за національною ознакою виглядає наступним чином -
64.9% українців та 30% росіян. Відповідно до цього російська мова не може вважатися регіональною чи мовою національних меншин.
Рішенням Луганської обласної ради порушено норми ст.10 Конституції України, де чітко визнано , що державною мовою в Україні є українська мова.
Компетенція призначати ту чи іншу мову регіональною , належить виключно державі. Тому рішення Луганської обласної ради від 27.05. 2011 прийнято з перевищенням владних повноважень.
На підставі цього вимагаю у судовому порядку скасувати рішення сесії Луганської обласної ради від 27.05.2011 р. " Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин в Луганській області».

Коментуючи подання судового позову до Луганської обласної ради Д.Снєгирьов підкреслив наступне ”Прийняте рішення сесії Луганської обласної ради не відповідає нормам чинного законодавства та направлено на подальший розкіл держави за мовною ознакою. За усіма соціально-економічними показниками Луганська область знаходиться у стані стагнації та занепаду. Коли немає реальних важелів впливу на економіку з метою виходу її з кризи та покращення добробуту мешканців області, правлячою елітою використовуються брудні маніпуляції на спірних мовних та історичних аспектах розвитку України .»

Прес-служба БФ « Підтримки Українських ініціатив»


Категорія: Політика | Переглядів: 742 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Juastinbin  
0
Pefrect shot! Thanks for your post!

My Great Web page