Неділя, 28.04.2024, 08:50
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Жовтень » 24 » Українські священики та монахи зібралися в депутати
17:02
Українські священики та монахи зібралися в депутати
Духовенство вирішило зайнятися політикою, бо влада не справляється. А депутатам легше ремонтувати церкви та монастирі.

В перших лавах політичних списків на місцеві вибори - представники десятка церков і конфесій. На Одещині список Партії регіонів взагалі очолив митрополит Агатангел. На Волині святі отці йдуть у політику під прапорами "Свободи" і "Батьківщини". На Полтавщині – "Нашої України".

Представники церкви йдуть в політику заради з різними настроями. Так, наприклад, настоятелька Матінка Серафима Свято-Архангело-Михайлівського монастиря пішла у депутатки, бо влада погано працювала. Пригадує, як у 93-ому у монастиря хотіли забрати землю. Територія за два кроки від Чорного моря була ласим шматком для місцевих підприємців. На проблему влада звернула увагу лише після масового голодування черниць. Тепер у монастирі йдуть ремонти, висаджують дерева, будуються часівні.

Церква і влада завжди існували поруч, солідарні представники всіх церковних конфесій. Однак погляд на це співіснування у всіх різний. Дехто каже: будемо толерувати владу, підтримувати добрі дії, але брати участі не будемо.

Дозвіл на будь-які вибори священики Православної церкви Київського Патріархату проситимуть у Святійшого Патріарха Філарета або ж Священного синоду. Позицію пояснюють просто – церква має виховувати у людей почуття любові до ближнього, а в депутатів усіх рівнів це не надто добре виходить. Тим часом схвалення йти в депутати уже отримали служителі на Вінниччині, Волині, Чернівцях та Київщині.

Місцеві вибори, вважає Церква, – це зона діяльності єпархіальних начальників і вони мають вирішувати – будуть балотуватися церковнослужителі чи ні.

У кожному регіоні місцеві митрополити самі визначатимуть, чи йти на вибори - позиція церкви Московського патріархату. Наприклад, на Одещині у депутати йдуть троє, на Волині та Черкащині йти на вибори - заборонено. Єдиним табу для служителів буде вступ у партію і участь у президентських та парламентських виборах!

На вибори не йти взагалі – таку рекомендацію священикам ще 2006-о дали в Українській Греко-католицькій церкві. Політична діяльність, переконані тут – приведе до розколу духовенства.

За рівнем довіри, підрахували статисти - церква на першому місці для людей. Тому більшість висуванців у рясах гарантовано стануть депутатами - переконані у церкві. Водночас голосування за своїх представників вірянам обіцяють не нав'язувати. Кажуть, якщо агітація і буде – то лише із особистої ініціативи священиків.

http://tsn.ua/ukrayina/ukrayinski-svyascheniki-ta-monahi-zibralisya-v-deputati.html

Категорія: Політика | Переглядів: 823 | Додав: kel-valin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page