Субота, 27.04.2024, 20:26
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Академія державної адміністрації Східного партнерства розпочинає роботу
23:05
Академія державної адміністрації Східного партнерства розпочинає роботу
У Варшаві офіційно розпочинає свою роботу Академія державної адміністрації Східного партнерства ЄС. Держслужбовці з-за східного кордону вчитимуться, зокрема, ефективно управляти державою, організовувати прозорі тендери, тобто переносити стандарти Євросоюзу до країн Східної Європи.

Поява нової установи – це результат саміту Східного партнерства, який місяць тому відбувся у Варшаві. Академію організували Міністерство закордонних справ Польщі та Державна школа публічної адміністрації.

Речник МЗС Марцін Босацький наголошує, що Польща прагне поділитися своїм досвідом з молодими демократіями на Сході.

– Учасників навчають пристосовувати стандарти їхньої державної адміністрації, урядових чи самоврядних структур, до європейських стандартів. Навчають, як ефективно застосовувати суспільну комунікацію, як мають виглядати державні установи та контакт з громадянами, як проводити обрахунки чи співпрацювати з приватними фірмами, – говорить речник.

У спеціально організованому курсі вже взяли участь понад двадцять державних чиновників з України, Молдови, Грузії, Азербайджану та Вірменії. З країн-учасників програми Східне партнерство ЄС лише Білорусь не надіслала своїх представників.

28 жовтня, під час урочистої інавгурації Академії, дипломи отримають учасники перших вишколів. Черговий курс відбудеться в листопаді, а наступні – вже в наступному році.

www2.polskieradio.pl
Категорія: Політика | Переглядів: 810 | Додав: redakcia_V | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page