Понеділок, 06.05.2024, 16:26
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 28
«Отаман польсько-українського примирення», «Джентльмен з Коломиї», «Берлінчик» та «Александер Кораб» – це епітети та псевдоніми великої людини, яка минулого тижня відійшла у вічність – професора Богдана Осадчука.

Він пережив кілька епох, бачив і світову війну, і становлення Європи на уламках лихоліття, і формування по-справжньому нової Східної Європи. Ця людина, що народилася в Україні, виросла в Польщі й усе зріле життя провела в Німеччині, активно спостерігала за процесами в посткомуністичних країнах. Бувши відомим німецьким публіцистом, Богдан Осадчук повідомляв західному читачеві ІІ половини ХХ століття всю правду, що відбувалася в регіоні. Колись його запитали: чому професор, як і більшість тогочасної інтелігенції, не емігрував після війни до Штатів, а залишився у зруйнованому Берліні. Він відповів: мені було цікаво, що ж буде далі. Мені вдалося знайти у своєму архіві останній публічний виступ ... Читати далі »
Категория: Подія | Просмотров: 872 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Усі провідні польські ЗМІ інформують у четвер про сумну новину – смерть відомого українського діяча в еміграції, великого прихильника українсько-польського зближення, публіциста і викладача Українського Вільного університету у Мюнхені 91-річного Богдана Осадчука. «Неможливо уявити собі без нього українсько-польського примирення»,- пише про нього «Gazeta Wyborcza» і наголошує, що Богдан Осадчук був «українським поляком і польським українцем». Пов’язаний усе своє життя з польським еміграційним часописом «Культура», Богдан Осадчук на його шпальтах писав про складну українсько-польську історію, представляючи українську позицію, але не відкидаючи аргументів польської сторони. «Українці закидали йому надмірну любов до Польщі, а поляки – українофільство. Попри це він активно продовжував об’єднувати середовища українських і польських емігрантів»,- наголошує видання. Газета нагадує, що Богдан Осадчук після проголошен ... Читати далі »
Категория: Подія | Просмотров: 741 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Чемпіонат Європи з футболу без цигарок

Євро-2012 стане першим великим міжнародним спортивним турніром, на всіх аренах якого буде заборонено використання, продаж і рекламу тютюнових виробів, – повідомляє УЄФА.
Заборона стосується всіх без виключень приміщень і відкритих зон стадіону. Ця політика була розроблена і втілюватиметься спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Всесвітньою федерацією серця, Європейською мережею «Здорові стадіони» та місцевими організаційними комітетами в Україні та Польщі.
 – Євро-2012 без тютюну – це повага здоров'я наших уболівальників і всіх інших учасників турніру, – заявив президент УЄФА Мішель Платіні.
Кордони приязні футбольним шанувальникам? 
 Швидка митна перевірка вболівальників та збільшення числа митників на кордоні з Україною – це пріоритети Митної служби По ... Читати далі »
Категория: Спорт | Просмотров: 795 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (1)

У Варшаві офіційно розпочинає свою роботу Академія державної адміністрації Східного партнерства ЄС. Держслужбовці з-за східного кордону вчитимуться, зокрема, ефективно управляти державою, організовувати прозорі тендери, тобто переносити стандарти Євросоюзу до країн Східної Європи.

Поява нової установи – це результат саміту Східного партнерства, який місяць тому відбувся у Варшаві. Академію організували Міністерство закордонних справ Польщі та Державна школа публічної адміністрації.

Речник МЗС Марцін Босацький наголошує, що Польща прагне поділитися своїм досвідом з молодими демократіями на Сході.

– Учасників навчають пристосовувати стандарти їхньої державної адміністрації, урядових чи самоврядних структур, до європейських стандартів. Навчають, як ефективно застосовувати суспільну комунікацію, як мають виглядати державні установи та контакт з громадянами, як проводити обрахунки чи співпра ... Читати далі »
Категория: Політика | Просмотров: 810 | Добавил: redakcia_V | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz