Субота, 04.05.2024, 07:13
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 28 » До Євро-2012 залишилося 228 днів
23:07
До Євро-2012 залишилося 228 днів
Чемпіонат Європи з футболу без цигарок

Євро-2012 стане першим великим міжнародним спортивним турніром, на всіх аренах якого буде заборонено використання, продаж і рекламу тютюнових виробів, – повідомляє УЄФА.
Заборона стосується всіх без виключень приміщень і відкритих зон стадіону. Ця політика була розроблена і втілюватиметься спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Всесвітньою федерацією серця, Європейською мережею «Здорові стадіони» та місцевими організаційними комітетами в Україні та Польщі.
 – Євро-2012 без тютюну – це повага здоров'я наших уболівальників і всіх інших учасників турніру, – заявив президент УЄФА Мішель Платіні.
Кордони приязні футбольним шанувальникам? 
 Швидка митна перевірка вболівальників та збільшення числа митників на кордоні з Україною – це пріоритети Митної служби Польщі на час чемпіонату Євро-2012. 
 Голова служби, віце-міністр фінансів Яцек Капіца запевняє, що під час Євро вболівальників на польсько-українському кордоні будуть перевіряти в так званих «зелених коридорах». 
– Пріоритет для нас – це запевнення безперервності перетину кордону, не створюючи напруги на кордоні.... Буде краще, якщо люди виплескуватимуть свої емоції під час спортивного турніру, ніж під час перетину кордону, – говорить урядовець.
«Зелені коридори» на польсько-українському кордоні вже діють для деяких груп осіб, але під час чемпіонату їх буде ще більше. Це правило планується поширити на організовані групи, які подорожуватимуть автобусом, – запевняє Яцек Капіца. 

* * *

Міські волонтери на Євро-2012

19 жовтня у Варшаві, Ґданську, Познані та Вроцлаві розпочався набір волонтерів, які допомагатимуть вболівальникам під час Чемпіонату Європи з футболу.

Міністр спорту Польщі Адам Ґєрш закликає всіх бажаючих втілитися в роль співгосподаря Євро-2012.

– Ми всі хочемо пишатися футбольним чемпіонатом, а це буде передусім залежати від того, як будуть почувати себе наші гості, на скільки вміло ми будемо їх інформувати, на скільки приязно будемо до них ставитися. Це все впливатиме на якість Євро-2012. Волонтерство має під час турніру відіграти величезну роль – показати польську гостинність, показати добру організацію, компетентність, знання мов, тоді Євро буде напевно вдале. Це більш важливо, ніж елементи інфраструктури, – вважає урядовець.

У Ґданську свою місію під час футбольного Чемпіонату Європи виконуватимуть шістсот міських добровольців. Волонтер мусить відповідати спеціальним критеріям, які перераховує Войцєх Домбровський з ґданської мерії.

– Три головні вимаги: 18 років, володіння англійською мовою на розмовному рівні та доступність під час фінальної частини Євро-2012. Заявки можна заповнити в інтернеті, це займає від кількох до кільканадцяти хвилин. Наприкінці анкети слід пройти невеликий тест з англійської мови, – підкреслює чиновник.

Міські волонтери працюватимуть поза стадіоном і не отримуватимуть зарплатні. У рамках реклами волонтерства в Ґданську організовано міську гру, – говорить Войцєх Домбровський.

– Слід знайти місця, де в червні 2012 року будуть працювати волонтери. Ці місця позначені кольоровими крапками з написом: «Тут можна буде зустріти Волонтера-2012», – зазначає представник ґданської мерії.

Реєстрація кандидатів у волонтери відбувається на інтернет-сторінці www.wolontariatmiejski2012.pl. Заявки можна складати до 15 січня 2012 року.

* * *

«Фан-зони»

Організація «Зони вболівальника» під час футбольного Чемпіонату Європи – це чергове завдання для товариства «Euro Poznań 2012», яке досі відповідало за модернізацію Міського стадіону.

Незабаром буде оголошений тендер на оператора «фан-зони», результати якого ми дізнаємося ще цього року. Повідомляє Польське пресове агентство.

– Майбутній оператор підготує «Зону вболівальника», збудує її та керуватиме нею під час чемпіонату. Це доволі складне завдання, як з логістичної, так і з організаційної точки зору. Однак польський ринок має безліч добрих фірм, які займаються проведенням фестивалів, одноденних концертів, чи різноманітних спортивних заходів. Майбутній оператор мусить мати великий досвід в організації та забезпеченні імпрез такого типу, – заявляє голова групи до справ «Зони Вболівальника» Катажина Парисек.

Познанська «фан-зона», яка матиме площу 17 тисяч квадратних метрів, розташується в самому центрі міста – на Майдані свободи. Зона зможе вмістити до 30 тисяч осіб, а за оцінкою міських чиновників, щодня в середньому її відвідуває близько 18 тисяч вболівальників. Матчі можна буде дивитися на чотирьох телебімах, найбільший з яких матиме площу 100 м квадратних метрів.

Анатолій Зимнін
www2.polskieradio.pl
Категорія: Спорт | Переглядів: 795 | Додав: redakcia_V | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Arya  
0
Which came first, the problem or the solntiou? Luckily it doesn't matter.

My Great Web page