П`ятниця, 10.05.2024, 10:14
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 1 » Ми зробили ще один крок до євроінтеграції
14:16
Ми зробили ще один крок до євроінтеграції
29 листопада у Палаці культури м. Луцька відбулася інавгурація нового міжнародного проекту «Крок до євроінтеграції», який започаткований з ініціативи Волинського інституту економіки та менеджменту.
В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Волинської облдержадміністрації Стоєв Е.М., начальник управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Іванюк М.І., Керівник Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Савіцкі К., начальник управління освіти Луцької міської ради Гребенюк О.В., представники шкільних адміністрацій та учні м. Луцька.

Проект переслідує високу соціальну мету: зменшити відтік інтелекту за кордон. Адже з року в рік збільшується кількість випускників шкіл, які прагнуть здобувати вищу освіту в Європі. Особливо популярним це є серед молоді з прикордонних областей. Приїхавши на навчання в Польщу, Чехію, Словаччину чи іншу європейську країну, опинившись в чужому краї, недосконало володіючи мовою, без батьківського контролю та піклування, діти часто опиняються в чужій країні аутсайдерами. Проте згодом, перейнявши європейський менталітет, чужими стають в Україні і втрачають шанс повернутися до своїх батьків. Саме тому першим кроком проекту стало створення україно-польської програми підготовки бакалаврів, яка дала змогу українським вступникам стати студентами польського вишу, Вищої школи економіки туризму та суспільних наук в Кельцах, не виїжджаючи за межі нашої країни.

45 перших студентів унікальної україно-польської програми під час інавгурації пройшли церемонію посвяти в студенти за давньою європейською традицією. Усі присутні мали можливість почути про переваги, які дає міжнародне стажування за програмою «ERASMUS FOR ALL». Цікавою була інавгураційна доповідь д.е.н., професора Оксанича О.Е., яка стосувалася розвитку людського капіталу в умовах глобалізації. Особливою родзинкою свята став концерт Волинського державного училища культури та мистецтв ім. І. Стравінського.

Ректорат Волинського інституту економіки та менеджменту дякує директору Волинського державного училища культури та мистецтв ім. І. Стравінського Панасюку В.Г., Волинській обласній державній телерадіокомпанії, виданню «Волинь-нова», Інтернет-виданням «Волинські новини» та «Під прицілом», Волинському інформаційному порталу та Волинському прес-клубу за підтримку проекту «Крок до євроінтеграції».
http://viem.edu.ua
Переглядів: 1187 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page