Неділя, 28.04.2024, 09:32
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 17 » На вокзалі в Луцьку з'явиться майданчик для вертольота
20:40
На вокзалі в Луцьку з'явиться майданчик для вертольота
У Волинській облдержадміністрації в понеділок відбулося міжгалузева нарада з питань визначення концепції реконструкції залізничного вокзалу Луцька, який був побудований в 1959 році і не відповідає елементарним сучасним вимогам міста. 

Як повідомляє прес-служба Волинської ОДА, для обговорення планів, запропонованих архітекторами області, у нараді взяли участь голова Волинської ОДА Борис Климчук і його заступники, заступник голови обласної ради Юрій Лобач, голова Луцької міської ради Микола Романюк, головний інженер Львівської залізниці Володимир Кисельов .

Творча архітектурна майстерня "Балан та Стельмащук" і ТОВ "Глорі Плюс" запропонувала ідею перенести будівлю головного вокзалу на залізницю ст. Ківерці (12 кілометрів від Луцька), що дасть можливість з'єднати всі дачні масиви і аеропорт "Північний" приміськими поїздами. Перевезення транзитних пасажирів з обласного центру будуть здійснювати постійно курсують комфортабельні автобуси. 

У план входить спорудження транспортно-перехідної галереї "Вокзал - аеропорт" Північний ", а в селі Крупа Луцького району передбачається будівництво" соціального містечка "на території понад 160 гектарів. Біля старої будівлі вокзалу передбачається спорудження готелю для транзитних пасажирів і паркінг на 350-400 автомобілів.

"Львівські залізничники отримали команду на реконструкцію і будівництво. У їхніх руках є все: земля і засоби", - зазначив голова Волинської ОДА Климчук.

Голова міськради Луцька Романюк зазначив, що всі варіанти гарні, "але все буде залежати від позиції керівництва Львівської залізниці".

"Більш важливого питання з точки зору реконструкції вокзалу та будівництва нових споруд комплексу, ніж цей, сьогодні в місті немає", - резюмував глава міста.

Волинська ОДА доручила Романюка та залізничникам узгодити питання щодо єдиного проекту з реконструкції та будівництва, вибравши самий оптимальний варіант із чотирьох запропонованих, після чого буде виготовлена кошторис будівництва.

Наступна зустріч представників керівництва області та Львівської залізниці відбудеться у Львові, на якій учасники творчих майстерень будуть захищати єдиний проект споруд.


За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Категорія: Економіка | Переглядів: 940 | Додав: nik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
My Great Web page