П`ятниця, 10.05.2024, 08:41
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 12 » На Волині примирять ветеранів Армії Крайової, УПА, Червоної армії і Вермахту
21:19
На Волині примирять ветеранів Армії Крайової, УПА, Червоної армії і Вермахту
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся із Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Томашем Яніком та помічником воєводи Лодзького воєводства Ярославом Гурецьким. Учасники зустрічі з польської сторони порушили клопотання щодо будівництва у с. Костюхівка Маневицького району польсько-українського культурного центру. Вони поділилися планами щодо розбудови центру та зазначили, що "його спорудження може бути розпочате цьогоріч". "Це буде проект Пам’яті. Він поєднується мовами двох країн", - відзначив голова облдержадміністрації.

Як повідомили у прес-службі Волинської ОДА, йшлося також про встановлення пам’ятного знака на місці розстріляних офіцерів Війська Польського в 1939 році у селі Мельники Шацького району.

У ході спілкування голова Волинської облдержадміністрації запропонував зібрати до 1 вересня цього року в Ковелі біля пам’ятника жертвам Другої світової війни ветеранів усіх армій: Армії Крайової, УПА, Червоної армії, ветеранів вермахту. У межах заходу відбудеться спільний молебень за загиблими.

"Ці та інші речі ми виконуємо в контексті доручень Президента України Віктора Януковича. Турбота про ветеранів має проводитись постійно", - наголосив голова облдержадміністрації.

Під час діалогу сторони також обговорили перспективи підписання Угоди про співпрацю між Волинською областю та Лодзьким воєводством про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

http://www.zaxid.net
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1065 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page