П`ятниця, 10.05.2024, 01:06
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Листопад » 7 » Найбільша в світі статуя Ісуса Христа
11:48
Найбільша в світі статуя Ісуса Христа
Вчора, 6 листопада, після п`яти років будівництва, в Польщі, в провінційному місті Свебодзіні завершилось будівництво унікальної споруди - найбільшої в світі статуї Ісуса Христа. Освячення польського Ісуса заплановане на 21 листопада.
Висота монумента, включно з короною, становить 36 метрів на 17-метровому пагорбі. Конструкція важитиме близько 400 тонн. Розведені руки Христа сягатимуть 24-х метрів.
Висота 33 метри заввишки - вік Христа. Висота корони - 3 метри - співвідноситься з тривалістю служіння Христа народові, 16-метрова гора, на якій зводять монумент, має п'ять кіл, що символізують п'ять континентів.
При цьому висота Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, який послужив прототипом статуї в Свебодзіне, становить 30 метрів на 8-метровому п`єдесталі. Щоправда, бразильська статуя розташована над містом на 710-метровій горі Корковаду.
Польща — країна з глибокими католицькими традиціями. Нещодавно одна з ключових громадсько-політичних об’єднань держави - партія ”Порядок і справедливість”, до якої належав покійний президент Лех Качинський та екс-прем’єр-міністр Ярослав Качинські, запропонувала в парламенті називати Христа не тільки Сином Божим, а й королем Польщі. 33% поляків підтримали цю ідею.
Намір звести статую, було заявлено ще в середині 2007 року. Терміном закінчення будівництва тоді називався кінець того ж року, проте проект зіткнувся з усілякими труднощами, в основному бюрократичного характеру.
Хоча можновладці Свебодзіна кажуть, що скульптура насамперед створюється «на славу Божу», в адміністрації провінційного містечка, населення якого складає всього 21 тис. жителів, не заперечують і практичної сторони справи, розраховуючи, що проект принесе місцевій скарбниці відчутні доходи. «Якщо б ми відкрили гоночну трасу або поле для гольфу, то туристи б приїжджали на один сезон, а зі статуєю сезон триватиме цілий рік», – заявив представник мерії. Вартість проекту поки не розголошується. Міська влада сподівається, що пам'ятник залучить до міста паломників і туристів зі усього світу.
Монумент створено за проектом місцевого священика Сильвестра Завадські. Проект був розпочатий ще в 2000 році, його реалізацією займалася майстерня познанського архітектора Маріана фікуса. Постамент, на який встановлять статую, буде блакитного кольору, сама скульптура – молочно-білого. 230 сходинок всередині монумента будуть вести на оглядовий майданчик.
Тепер Польща певно планує претендувати на входження до списку семи нових чудес світу…
Як відомо, ще в 2007 році було обрано сім нових чудес світу. Ними стали: Римський Колізей, Велика Китайська стіна, Священне місто інків Мачу-Пікчу, Піраміда майя Чічен-Ітца на півострові Юкатан, Палац-мавзолей Тадж-Махал, Покинуте античне місто Петра та Статуя Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро.
Потяг людства до величних монументів сягає найдавніших часів. Варто лише пригадати, що одним із давніх чудес світу була статуя Колоса Родоського. Ця велична скульптура грецького бога Сонця Геліосу була споруджена між 292 та 280 роками до н. е. на вході до гавані острова Родос (Греція). В часи свого недовгого існування вона була найвищою статуєю світу, висотою 70 ліктів (31,5 м).
Категорія: Суспільство | Переглядів: 3287 | Додав: redakcia_V | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page