Понеділок, 13.05.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 4 » Налагоджуємо співпрацю
12:28
Налагоджуємо співпрацю

Наприкінці року в нашу область завітав голова господарського суду Брестської області Сергій Кулак. Він відвідав Волинь на запрошення глави господарського суду цього українського регіону Віктора Кравчука.

 В ході переговорів було підписано двосторонню угоду про співпрацю і взаємодію.

Згідно документу суди обмінюватимуться інформацією про законодавство, що регулює сферу підприємницької, іншу економічну діяльність суб'єктів господарювання двох держав, ухвалами судових інстанцій, матеріалами по узагальненню і аналізу судової практики, проводитимуть робочі зустрічі, консультації, семінари.

Крім того, голови судів обговорили проблемні питання, з якими стикаються господарські суди в своїй діяльності. Сергій Кулак ознайомився з умовами роботи в українському суді, поспілкувався з колегами.

У завершенні візиту голови судів домовилися продовжити співпрацю.

Вцілолму, за словами спостерігачів, плідна співпраця може відбуватись в багатьох напрямках, зокрема обміну досвідом. Так, вже на початку 2009 року Вищий господарський суд Білорусі пропонував варіанти створення у своїй країні систему  третейських судів таким чином розширивши кількість органів, наділених правом розглядати господарські питання.

Третейський суд є якнайдавнішою формою вирішення суперечки. Посередницькі функції, які виконували третейські судді, передували суду державної влади. Третейський суд - альтернатива державної юстиції, суд третьої особи, вибраної самими сторонами, що сперечаються, якому вони добровільно довіряють винесення ухвали у своїй справі і заздалегідь зобов'язуються підкорятися цьому рішенню.

За словами голови Вищого господарського суду Віктора Каменкова, "якщо два суб'єкти господарювання довіряють третьому, то чому б не вирішувати питання з його допомогою". Він вважає, що в разі невдачі потрібно звертатися до господарського суду з позовною заявою.

Він також відзначив, що очікується розширення функцій міжнародного арбітражного суду при Білоруській торговельно-промисловій палаті.

Вцілому  галузеві експерти вважають, що шлях розширення кількості органів, наділених правом розглядати господарські питання може може бути дієвим засобом боротьби з корупцією в судочинстві.

Категорія: Подія | Переглядів: 923 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page