Вівторок, 14.05.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 2 » Податковий кодекс і ДАІ
21:21
Податковий кодекс і ДАІ
Саме в новому Податковому кодексі закладено перший крок щодо спрощення процедури техогляду — вважають у ДАІ. Так, при проходженні державного технічного огляду в поточному році необхідно пред‘явити квитанцію про сплату податку за 2010 рік. Надалі така необхідність відпадає у зв’язку зі скасуванням податку.
Наступний крок — це ініціатива міністра внутрішніх справ, яка знайшла підтримку уряду, Прем‘єр-міністра України щодо виключення «медичної довідки»з переліку обов’язкових документів, необхідних для проходження державного технічного огляду. Така ініціатива відповідає курсу Президента, спрямованого на подолання корупції, спрощення процедури надання послуг населенню.
В раховуючи зазаначене, у Департаменті ДАІ МВС України відбулася прес-конференція для представників ЗМІ, на якій йшлося про кроки Міністерства внутрішніх справ України та Державтоінспекції щодо спрощення процедури державного технічного огляду транспортних засобів.
Начальник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий нагадав журналістам, що відповідно до внесених змін до Закону України «Про автомобільний транспорт»постановою Кабінету Міністрів від 9 липня 2008 року № 606 було затверджено нову редакцію порядку проведення державного технічного огляду.
Однак на сьогодні, зазначив він, на виконання доручення керівництва держави Міністерством внутрішніх справ України вживаються заходи щодо суттєвого спрощення порядку проведення державного технічного огляду. Зазначена процедура державного контролю регулюється багатьма нормативно-правовими актами та відповідно потребує внесення змін до Законів України «Про дорожній рух», «Про міліцію», Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших нормативно-правових актів. Міністерством внутрішніх справ України та Департаментом ДАІ МВС України проводиться аналіз зазначених нормативно-правових актів та готуються пропозиції щодо внесення необхідних на даний час змін.
За словами Валерія Лозового, перший крок щодо спрощення процедури державного технічного огляду був зроблений з прийняттям Податкового кодексу України. Підрозділом 9 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу скасовано податок з власників транспортних засобів, який до прийняття зазначеного кодексу контролювався під час проходження техогляду.
Одночасно начальник ДДАІ МВС України зазначив, що при проходженні державного технічного огляду у поточному році необхідно пред’явити квитанцію про сплату податку за 2010 рік. У подальшому така необхідність відпадає у зв'язку з відміною податку.
Наступний крок - це ініціатива Міністра внутрішніх справ, яка знайшла підтримку Уряду, Прем’єр-міністра України щодо виключення «медичної довідки» з переліку обов’язкових документів, необхідних для проходження державного технічного огляду. Така ініціатива відповідає курсу Президента, спрямованого на подолання корупції, спрощенню процедури надання послуг населенню.

За матеріалами Інтернет-ресурсів

Категорія: Подія | Переглядів: 980 | Додав: redakcia_V | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page