П`ятниця, 10.05.2024, 17:10
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 22 » Пророцтва майя
22:32
Пророцтва майя
Ранок. В набитій до тісноти маршрутці значно зменшилась кількість людино-масок. В салоні час від часу чути приємний молодий сміх. Студенти певно заскучили за активним життям. Обговорюють черговий фільм-лякалку - "2012". Певно до їх розмови прислухався не лише я. Привертає до себе увагу розмова двох огрядних тіточок.
- Чули в 2012 році кінець світу?
- Невже?
- Мені кума казала.........
Так, народ позбавився одного кошмару і шукає інший. Все ж тема досить цікава. Згадую все що попереднього вечору перечитав блукаючи просторами єдиного не заангажованого (поки) каналу доступу інформації. Чесно кажучи матеріали деколи лякали, деколи викликали відвертий сміх, а деколи заставляли ... Стоп. Не потрібно формувати в читача позиції за рахунок власних вражень. Прошу панове до столу. Порція свіжоспечених матеріалів приправлена здогадками, на гарнір спроба все науково обгрунтувати. Смачного.

Народ майя дісно був величним. Вони побудували десятки міст в основу яких було покладено комплекс пірамід і могутніх кам'яних споруд, суцільно поцяткованих маскоподобними значками і різними малюнками. "Найвищі з пірамід Майя не нижче Єгипетських. Проте таких комплексів там не один, як залишилося в Африці, а десятки. Для учених до цих пір залишається загадкою, як були побудовані ці споруди, всі версії із цього приводу мають один дивний недолік, вони не пояснюють головного — чому такі дивовижні по красі і вишуканості міста цивілізації кам'яного століття були раптом несподівано залишені, як по команді, на рубежі 830 року наший ери". Але все по черзі.

Всі матеріали,які я перечитав вказували, що сучасні дослідження базуються на стародавній книзі народу киче «Пополь-вух» та розшифруванню малюнків на кришці саркофагу в столиці древнього народу.

Відразу звернувся до першоджерела. Вразила передмова до книги. (Враховучи, що знайшов в Інеті матеріал росіською мовою, не перекладаю що б не вносити додаткових помилок в текст). Цитую.

"Здесь также мы откроем и сообщим то, что было раньше скрыто; изложим, как это было освещено Создательницей и Творцом, Великой матерью и Великим отцом, как они именуются. .... Там рассказывается все, что они совершили в свете существования, в свете истории.

Мы пишем теперь это уже при законе божием и при христианстве. Мы излагаем это потому, что у нас нет уже более светоча, Пополь-Вух, как он именуется, ясного света, пришедшего с другой стороны моря, символа нашей защиты, светоча для ясной жизни. Подлинная книга, написанная много времени тому назад, существует, но зрелище ее скрыто от того, кто ищет и думает. "

(Довідка. (""Popol-Vuh"") - епос индіанців кіче, район Гватемали, що записаний латиною в середені 16 століття).

Чудово, тобто це переклад і крім того не з оригіналу, а так десь бизько біля нього лежало. Крім того, в переіод потужного процесу христианізації аборигенів. Все ж не буду заглиблюватись. Продовжую.

Столиця могутніх майя, місто Паленке де знаходиться храм Володаря Пакаля в Піраміді Написів. Саме в цьому місці розміщений саркофага даного правителя. Покриття могили виготовлене з вапняку. Важить кришка близько 5 тонн і її розміри складають 4 м в довжину, 2 м завширшки і 30 см в товщину. На кришці вирізаний химерний малюнок, що зображає господаря гробниці верхи на якомусь чудовиську. Центральну частину обрамляє бордюр, на якому вирізаний характерний орнамент.

Сподобаась фраза одного з авторів. "Орнамент, рисунок крышки, а еще древняя книга майя «Пополь-Вух» позволили специалистам (по крайней мере, так они утверждают) расшифровать древние пророчества майя."

Продовжую. Взагалі,за словами дослідників, храм майя в Паленке є суцільним числовим ребусом. Всі числа були закодовані в піраміді, як ключі. Тому часто говорять, що пророцтво майя, закодоване в числах. І саме знамените серед них, „майянский час „Х” – остання декада 2012 року, або якщо бути точним 21-23 грудня.

Коли була декодовані написи з Паленке, було встановлено, що майя знали про існування п'яти епох усередині кожного космічного циклу, а також про те, що зміна епох відбувається унаслідок геологічних катастроф, викликаних нахилом земної осі у відповідь на інверсію сонячного магнітного поля.

Будучи чудовими астрономами майя вказували, що у вказаний період наше Сонце пройде через центральну вісь Галактики Чумацький Шлях внаслідок чого наступить кінець епохи 5-го Сонця і почнеться епоха 6-го. При цьому, "Сонце як би наново народиться з Галактичного Лона в сузір'ї Плеяд. У цей момент Галактичний Годинник показуватиме для планети Земля 00 годин 00 хвилин. Після цієї знаменної події почнеться новий Великий Космічний Рік - новий процесійний цикл Землі". Ця подія трапляється один раз в 25920 років під час Зимового Сонцестояння.

Що ж відбуватиметься на Землі. Про це майя в своїх записах нічого не розповіли, або майже нічого, а якщо і розповіли то усні перекази покладені в основу відтвоення книги «Пополь-Вух» щоразу змінювали варіанти ровитку.

Разом з тим, "в Мексиці зберігається знаменитий ацтекський календарний «Камінь Сонця» - величезний базальтовий моноліт діаметром 3,5 метра і вагою 24,5 тонни. На думку дешифровальщиків, цей камінь на мові символів говорить, що за чотири попередні епохи змінилося чотири людські раси, перш ніж з'явилися сучасні люди. Всі попередні культури загинули під час великих катаклізмів, і лише небагато людей залишилися в живих. Так, перше Сонце тривало 4008 років і було зруйноване землетрусами і з'їдене ягуарами. Друге Сонце тривало 4010 років і було знищене вітром і його лютими циклонами. Третє Сонце тривало 4081 рік і було знищене вогненним дощем, що пролився з кратерів величезних вулканів. Четверте Сонце тривало 5026 років і зникло від води, що залила все навколо в гігантській повені. П'яте Сонце - це те, що світить нам сьогодні".

Правителями та Володарями майя були люди, які прирівнювали себе до богів і саме вони пророкували певні події в розвитку світу. І окремі дослідники вважають, що не разу не помилились. Хоча якщо бути справедливим і підтверджень цьому в Інтернеті я не знайшов.

Згідно їх передбачень, "ми живемо в останню П'яту Сонячну Епоху. А за нею послідує неминучий кінець. Послання Володарів майя, зашифроване в наскальних малюнках, в барельєфах, в написах кришки саркофага стародавньої гробниці, використання складної і ефектної системи кодування інформації дозволяло їм сподіватися, що послання буде сприйнято серйозно, хоча вони в своєму баченні передбачали інтелектуальний і духовний занепад людства. Це послання було адресоване не розкрадачам гробниць або неукам, а тільки тим, хто розуміє вплив Сонця на наше життя, як поточні, так і майбутні, на всю планету Земля".

Хоча якщо бути справедливим легенький морозець всеж пройшов по спині.
Зразу ж прийшов на поміч гумор. Ну знали вони про кінець світу, ну знали, що він не швидко настане і що це їм помогло.

І в цей момент маршрутка потрабляє в "чудову" вибоїну і населення автобуса досить швидко переключилось на обговорення особливостей певних психологічних та фізичних вад в тих хто відповідає за справність доріг. Проснувся маленький,небритий чоловяга. І чомусь згадав матір водія.

Уф, все в нормі. Привернеться ж таке до думки. Тривожні роздуми залишились десь на рівні підсвідомості.

Проте, вони обіцяли повернутись.


ДУМКА АСТРОНОМА

«Землі нічого поки не загрожує»

Валентин ЄСИПОВ, завідувач відділенням радіоастрономії Державного астрономічного інституту ім. Штернберга (РФ):

- Будь-який календар влаштований просто: він враховує рух планет навколо Сонця. І чим точніше спостереження за космічними тілами, тим точніше літочислення. У нас зараз найточніший календар. А стародавні індіанські племена багато чого не знали. Крім того, ми стежимо за всіма кометами і астероїдами, які можуть пролетіти мимо нас в найближчі десять років. І з усією відповідальністю заявляю, що ніщо Землі не загрожує.

ДУМКА МАТЕМАТИКА

«Ми будуємо тільки припущення»

Володимир ПАХОМОВ, математик, фізик, колишній науковий співробітник Об'єднаного інституту ядерних досліджень (РФ):

- Про календар майя стало відомо завдяки тому, що у них був звичай ставити у всіх поселеннях стели - кам'яні стовпи, на яких робилися записи важливих подій з вказівкою дати. Описи свого календаря майя нам не залишили. Тобто, може, і був такий опис, але десятки тисяч рукописних книг майя були спалені католицькими ченцями. Тільки кам'яні стели збереглися. Тому ми можемо робити лише різні припущення про їх календарну систему. Наприклад, міф про високу точність календаря майя нічим не обгрунтований. Коли указують точність календаря, записуючи число днів в році з точністю в десяток знаків після коми, не вірте. Календар - це не хронометр. Найменша величина в будь-якому календарі - це один день. А для вимірювання менших величин часу використовуються годинник і секундоміри.

ДУМКА КОСМОНАВТА

«До нас знову прилетять прибульці»

Льотчик-космонавт Георгій ГРЕЧКО:

- Я думаю, що календар майя закінчується пізніше: 23 грудня 2013 року. Адже до цих пір невідомий рік відліку: може, з 0 вони починали, а може, з одиниці. І потім, щоб створити календар, потрібні хоч би примітивний телескоп і точний годинник. А майя були кривавою цивілізацією. Вони навіть виривали серця у живих людей під час жертвопринесення. А в грі в м'яч капітана, команда якого програла матч, обезголовлювали на очах у глядачів. Я до цих пір вражаюся цій несумісності високого інтелекту і дикості вдач. І тому не вірю, що вони могли створити точний календар. Думаю, що його їм дали прибульці. Вважайте, що це моя фантазія, але я думаю, що, коли календар закінчиться в 2012 або 2013 року, вони прилетять знов, щоб або дати нам новий календар, або наслати на нас черговий Усесвітній потоп. Ми ж, говорять, 5-а цивілізація, а 4 попередні вони знищили за погану поведінку - одних потопом, інших - сірчаним вогнем з неба.

І ми зараз погано поводимося: накопичуємо зброю, псуємо природу. Навіть з космосу видно, які рани ми нанесли Землі. А прибульці прилітають до нас, як на курорт. І нас - гомо сапієнс - вони «винайшли», щоб планету зберігати, як домробітниця повинна утримувавати будинок до приїзду господарів з відпустки. Вони придумали нам кам'яне, бронзове століття і, нарешті, думали, що ось-ось наступить золотий, коли б вони знову прилетіли і дали нам нові знання. Але ми їх «курорт» споганили. І я думаю, що якщо ми і далі поводитимемося погано, то прибульці влаштують нам чергову катастрофу.

Я таку страшилку придумав для того, щоб люди замислювалися, почали любити Землю і один одного, а не накопичувати озброєння.

ДУМКА АСТРОЛОГА

«Будуть руйнівні процеси»

Борис ПЯСИК:

- 12 грудня 2012 року - це день, коли конфігурація на небесній сфері складається не з кращих моментів. Це останній день місячного місяця, що вважається «сатанинським»: відбуваються з'єднання Юпітера з Чорним Місяцем, планетою негативної карми, і спостерігається напружений планетарний аспект Плутона з Ураном. Крім того, все це відбуватиметься в час, коли Уран міняє напрям свого руху, що чревато сильними руйнівними процесами. Не знаю, чи стане вказаний день «останнім днем Помпеї», але, видно, клопоту він доставить немало.

ДУМКА СКЕПТИКА

«Кінця світу не буде»

Михайло ЛЕЙТУС, голова Міжнародного клубу скептиків:

- У XV столітті тяжіла грізна думка про швидкий кінець світу, який чекали після закінчення сьомої тисячі років від створення світу. По греко-русскому літочисленню сім тисяч років закінчувалися якраз в 1492 році. Тому і богослужебна Пасхалія, що указувала місяці і числа святкування Великодня, доведена була тільки до 1492 року. Коли ж фатальний рік пройшов благополучно, іудеї почали глумитися над православними: «Сім тисяч років закінчилися, і ваша Пасхалія пройшла, чому ж Христоса немає, всупереч вашим очікуванням?..»
На початку восьмої тисячі років, у вересні 1492 року, зібрався в Москві Собор і ухвалив написати Пасхалію на восьму тисячу років.
Зараз кінцем періоду можна умовно вважати сто років, а можна тисячу. І перед 1000 роком, і перед 2000-м наступала масова істерія, пов'язана з кінцем світу. Але він так і не наступив. Думаю, не варто боятися і 2012 року.


KEL VALIN

Категорія: Точка зору | Переглядів: 2130 | Додав: nik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 ANGEL  
0
Smiwno chutatu dymku skeptukiv. Nastilku sebe zaspokojyjete chu nastilku strawno??? V tsjomy sviti zaluwatsja tilku ti, xto dyxovno na tse zaslygovyje. A ves inwuj nepotrib Bog zitre z lutsja Zemli. Tsjomy svity luwulos nebagato. I ne fakt wo tse byde same y 2012. Chomy ne prupystute wo za 5 xvulun? Tse byde. Skoro. Gotyjte svojy dywy, poku we vawogo chasy.

My Great Web page