П`ятниця, 10.05.2024, 21:02
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 21 » Сліпоті, на жаль, усі віки підвладні, але є люди, які мають владу і над нею
21:27
Сліпоті, на жаль, усі віки підвладні, але є люди, які мають владу і над нею

Прочитавши цю статтю ми чудово зрозуміли, що вона має рекламний характер. Проте, можливо саме ця лікарня та її фахівці допоможуть саме Вам. Тому уважно читайте.  

Редакція видання "Волиняк"

...

Історія про двомісячного хлопчика Андрійка з Луцька, якому прооперували очі професор Ференц Кун із США та доктор медицини Роберт Рейдак з Любліна, облетіла польські видання.

Польські, але не українські. Автор вирішив виправити цю, на його думку, несправедливість.

А мова йде ось про що.

Андрійко мав унікальну вроджену патологію структур ока, відшарування сітківки обох очей. Ви можете уявити стан батьків Андрійка, коли вони про це дізналися! Єдиним порятунком була операція у США, адже дітей такого віку і з таким діагнозом в Україні не оперують. І навіть у Європі таких пацієнтів скеровують на лікування до Сполучених Штатів. Батьки двомісячного Андрійка були у розпачі.

На щастя, в їхньому житті з’явився професор Загурський. На щастя, для них (і для багатьох українців) Центр хірургії ока професора Загурського працює у Луцьку восьмий місяць (його відкрили 9 жовтня 2009-го, напередодні Всесвітнього дня захисту зору). Дозволю собі ці патетичні слова, бо й сама матір каже: ”До кінця свого життєвого шляху буду молитися за професора Загурського та співробітників його медичної клініки у Жешуві, котрі допомогли моєму синочку”.

Андрійка оглянув сам професор Загурський і від нього отримав дозвіл на проведення операції. На щастя, для дитини відомий американський вітреоретинальний хірург, професор Ференц Кун у квітні 2010 року мав заплановані операції у міжнародній мережі Центру хірургії ока професора Загурського в Наленчуві, Кракові, Жешуві, тож маленького хлопчика повезли до Жешува. Такий випадок, як у Андрійка, виявився лише другим за 26 років (!) практики професора Куна.

Те, що хірургічне втручання можна назвати вдалим, хоч і складним, свідчать заголовки у польських газетах. Наприклад, такий ”Новаторська операція в Жешуві”. Андрійко отримав хоч і малий, але шанс на те, що бачитиме. А ім’я професора Загурського стала згадувати у молитвах ще одна людина.

І це теж не патетика. Після 6 травня Центр хірургії ока професора Загурського у Луцьку згадують добрим словом і в молитвах ще найменше четверо лучан.

— Це такі люди, такі люди! — говорить 85-річна Любов Сергіївна Одінцова з Луцька.

У неї була зріла катаракта правого ока. Якщо катаракта зріла, око майже не бачить. Єдиний вихід — операція. Але, де знайти кошти на операцію людині похилого віку, яка, до того ж самотня, доживає віку у Луцькому геріатричному пансіонаті (про нього в народі кажуть просто: будинок пристарілих).

Утім і Любові Сергіївні, і трьом мешканцям будинку пристарілих дорогі (для самотніх літніх людей 6 тис. грн — таки сума!) операції зробили. Зокрема Любові Сергіївні факоемульсифікацію катаракти з імплантацією штучної інтраокулярної лінзи виробництва США.

— Троє людей — головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського Тетяна Єремєєва, сам професор Загурський і я прийняли рішення зробити добру справу. Руки і голова — пана професора, благодійний фонд ”Рідна Волинь” оплатив витратні матеріали, а клініка є співавтором цього проекту (місцем втілення благородної ідеї у життя. — авт.), — говорить голова Волинської державної адміністрації і засновник благодійного фонду ”Рідна Волинь” Борис Клімчук. — Результат — четверо людей похилого віку побачили світ. А це не так мало. Я страшенно радий, а моє серце, проопероване співвітчизниками пана професора, задоволене.

— Радий, що мав можливість оперувати у Луцьку людей, котрі, як мені видається, не мали б шансів оплатити цю операцію власним коштом, — додає до слів Бориса Клімчука пан Загурський, котрий, до речі, більш ніж півтора року тому оперував і теперішнього голову ОДА.

— І вони тепер можуть на квіти дивитися! Це дуже важливо мати змогу бачити квіти! Це одна із тих речей, яких ми, зрячі, не цінуємо, — говорить Борис Клімчук.

Один з тих, хто тепер має можливість по-новому дивитися на квіти завдяки Центру хірургії ока професора Загурського та благодійному фонду ”Рідна Волинь”, — Семен Іванович Шостак, дитя війни, народився за три місяці після початку Другої світової. Він прийшов до Центру з діагнозом початкова катаракта правого ока, незріла катаракта лівого ока. Операція — факоемульсифікація катаракти лівого ока з імплантацією. Хірург — професор Загурський, асистент — Тетяна Єремеєва. Перше, що побачив Семен Іванович після операції, — годинник. Він відраховував для Семена Шостака новий час — час зрячої людини.


”Сердечно дякую за точність, професіоналізм, тепле, людське ставлення до пацієнтів”, — ці слова у книжці відгуків Центру хірургії ока професора Загурського у Луцьку залишила Ніна Іванівна Ковальчук з Ковеля.

”Дякую професорові Загурському за його золоті руки і за те, що повернув мені зір”, — лікар-терапевт із 50-річним стажем С. І. Коцюк, місто Луцьк.

”Чітко спланована, злагоджена робота співробітників Центру закріплює впевненість у правильному виборі клініки, високому професіоналізмі персоналу”. І підпис: ”Ветеран Збройних сил Бєляєв”.

Число волинян, котрі згадують добрим словом Центр хірургії ока професора Загурського, множиться в арифметичній прогресії. Щороку мережа клінік Загурського в Україні та Польщі (у нашій державі подібний медичний заклад є лише у Луцьку) робить по 5 тис. операцій. На Луцьк припадає, попри зовсім юний вік Центру, по 40 операцій щомісяця...


http://gazeta.ua



Категорія: Подія | Переглядів: 1240 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page