П`ятниця, 03.05.2024, 02:15
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 20 » Відповідь сусідів стосовно Шацьких озер
13:19
Відповідь сусідів стосовно Шацьких озер

Заступник міністра природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Анатолій Лис 17 квітня на прес-конференції в Мінську заявив, що українська сторона офіційно не виставляла претензій до Білорусі з приводу можливого забруднення Шацьких озер в результаті робіт на Хотиславському родовищі крейди.

Лис зазначив, що це питання неодноразово піднімалося на зустрічах представників Мінприроди Білорусі та природоохоронного відомства України. "З боку вчених, як з нашого боку, так і з української, питань немає, все зрозуміло. Іноді з української сторони, на жаль, це питання політизується", - вважає заступник міністра.

Він заявив, що при розробці Хотиславського родовища виконуються всі заходи, пов'язані з охороною навколишнього середовища. "За великим рахунком, такого побоювання, що зникнуть Шацькі озера, немає", - зазначив заступник міністра. При цьому Лис не зміг сказати, на якій саме стадії знаходиться розробка родовища крейди, проте запевнив, що вся нормативна документація по ньому повинна проходити як державну, так і екологічну експертизу.

"Якщо до нас надійдуть офіційні запити української сторони, ми завжди готові їм дати відповіді, в тому числі і що стосуються екології", - сказав Лис.


Читати повністю: http://naviny.by/rubrics/politic/2012/04/18/ic_media_video_112_6734/

Категорія: Точка зору | Переглядів: 974 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page