Субота, 04.05.2024, 15:50
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 28 » ВІЕМ – науковий осередок Волині
21:26
ВІЕМ – науковий осередок Волині

Черговий раз наукову громадськість області порадував одних з приватних вишів, що знаходиться в місті Луцьку, зводячи нанівець «висловлювання» окремих діячів стосовно того, що науку може розвивати лише державний сектор освіти.

Так, Волинський інститут економіки та менеджменту за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду з 04 по 06 квітня поточного року проводить Міжнародний студентський форум «Модель країн Вишеградської четвірки в інтеграції молоді у єдиний науково-культурний простір».

Партнерами в проведенні Форуму є: Вища школа економіки, туризму та суспільних наук в м. Кельце (Республіка Польща), Вища школа економіки та менеджменту державного управління в м. Братислава (Словацька Республіка), Бізнес школа в м. Острава (Чеська Республіка) та Університет Прешова в м. Прешові (Словацька Республіка).

Це не перша ініціатива інституту. Вже неодноразово цей заклад організовував чи сприяв у проведенні наукових заходів загальнодержавного або міжнародного рівня. ВІЕМ вже чудово знають у нашій державі та у сусідніх країнах. Нещодавно інститут, який є  регіональним партнером Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України», що проходить за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», провів черговий захід з пошуку обдарованих молодих науковців. Волиняни взяли активну участь у реалізації цього проекту, а ВІЕМ, у свою чергу, підтвердив власне реноме – сформований науковий осередок Волині.

Проте, повернемось до майбутнього «дітища» вишу. Форум «Модель країн Вишеградської четвірки в інтеграції молоді у єдиний науково-культурний простір», що проводитиме ВІЕМ дасть можливість учасникам отримати інформацію про стан, перспективи, тенденції економічного та культурного розвитку країн V4 (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) в рамках європейської спільноти, обмінятись досвідом та інформацією щодо можливостей використання моделі країн Вишеградської четвірки в інтеграції молоді в єдиний Європейський простір, взяти участь в обговоренні актуальних питань студентського життя та скористатись отриманою інформацією для створення студентського міжнародного товариства.

В контексті роботи Форуму передбачено провести:

- Міжнародну студентську наукову конференцію «Модель країн Вишеградської четвірки в інтеграції молоді у єдиний науково-культурний простір»,

- навчальні семінари під загальною тематикою «Практичний аспект розвитку економіки, досвід країн Вишеградської четвірки та України» з залученням провідних бізнес-тренерів України та волонтерів корпусу Миру

- Круглий стіл з метою підписання багатостороннього договору про співпрацю органів студентського самоврядування партнерських навчальних закладів, розробки та обговорення проекту Статуту формування міжнародного студентського товариства.

Всі дні роботи Форуму насичуватимуться науковими, навчальними та розважальними заходами, екскурсійними поїздками історичними місцями Волинського краю. Хоча і організатори Форуму (ВІЕМ) і не ставлять за мету ознайомлення іноземних гостей з туристичною привабливістю міста та області, все ж, на нашу думку, це також принесе велику користь волинській громаді.

І на завершення хотілось процитувати прес-реліз цього міжнародного заходу. «Ініціатива, яку проявив Волинський інститут економіки та менеджменту згуртує в єдине наукове товариство талановитих, амбітних молодих людей України та Європи для реалізації їх інтелектуального потенціалу, підвищення рівня економічних знань для майбутньої професійної діяльності». Думаємо про майбутнє!

Категорія: Подія | Переглядів: 1189 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page