П`ятниця, 03.05.2024, 21:04
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Листопад » 20 » Волинь готується до Євро 2012???
16:40
Волинь готується до Євро 2012???
За словами начальника управління культури та туризму Волинської облдержадміністрації Володимира Лисюка, під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року на Воліні очікується туристичний бум.
« Під час турніру Волинь виступатиме як транзитна сторона. Тому слід забезпечити туристів інформаційними матеріалами про область. Так, цього року видали туристичну карту Волині, яку планують розповсюдити в готелях, де відпочиватимуть гості чемпіонату. Окрім того, у планах розроблення низки інших туристичних маршрутів Волинню».
Разом з тим, місто може зустріти і рядом питань, з якими вже зіштовхнулись інші майбутні учасники футбольного свята. Розглянемо їх.
«Влада української столиці хоче до Євро-2012 збільшити в місті кількість громадських туалетів. Наразі у Києві розміщується 89 повноцінних і 120 модульних туалетів. Однак, за словами столичних депутатів, для Євро-2012 їх недостатньо. ..Окрім того, є окреме рішення Київради, згідно з яким користування туалетом на об`єктах громадського харчування - безкоштовне для всіх бажаючих. Таким чином, не обов`язково купувати щось у кафе чи ресторані, щоб зайти в туалет.»
«До Євро-2012 у столиці Донбасу з’являться нові об’єкти відпочинку та розваг… У шахтарській столиці побудують аквапарк, який працюватиме протягом усього року… протягом лютого-березня почнеться монтування в парку ім. Щербакова купола діаметром 80 метрів. Його зараз виготовляють у Канаді. Він буде алюмінієвим і розсувним. Найсучасніше внутрішнє обладнання замовлятиметься у Німеччині. Окрім того, до травня 2012 року буде облаштовано понад 70 гектарів паркової зони біля стадіону «Донбас Арена». Це - дитячий комплекс, ландшафтний парк, фонтан. Поруч розташується буферна зона на 800 машин.»
Крім того, «викладач Донецького інституту конструювання та моделювання одягу Антоніна Баранова розробила логотип Євро-2012 для спортивних футболок. Її ескіз переміг на дизайнерському конкурсі міжнародного фестивалю «Тестиль і мода», який відбувся 13 листопада у Донецькому театрі опери та балету. За основу у своїй роботі, вона взяла зображення м'яча з офіційного логотипу Євро-2012. Його тримають чотири фігури величезних людей-титанів, які символізують єдність українських міст, в яких пройде чемпіонат Європи. Не виключено, що логотип переможниці скоро почнуть друкувати на справжніх футболках. Адже одним із ініціаторів конкурсу була компанія, яка володіє ексклюзивними правами на продаж продукції з логотипами ФК «Шахтар» і «Донбас Арени»».
«Удосконалити діючі та відкрити нові туристичні маршрути у зв'язку з імовірним притоком туристів напередодні та під час проведення Євро-2012 - таке завдання поставили перед собою владні структури та представники туристичних організацій Тернопілля. Для цього в області розробляють стратегію ефективного використання печер в туристичних цілях. Йдеться про цілорічне використання численних підземних лабіринтів не тільки фахівцями-спелеологами, але й організованими групами туристів. На Тернопільщині є понад сто печер. Тут розташована найдовша в світі гіпсова печера - Оптимістична, довжина якої становить понад 200 кілометрів. Є в області і єдиний в Європі підземний музей Трипільської культури, розташований у печері Вертеба.»
«Врахувати потреби та інтереси вітчизняних і зарубіжних туристів – гостей Євро-2012 – таке завдання поставили перед собою власники зелених садиб краю. Про це йшлося на круглому столі «Розвиток сільського зеленого туризму як невід'ємна складова сталого розвитку громад», що проводився на базі агросадиб Гусятинського району (Тернопільщина). Тернопільщина славиться мальовничими краєвидами, пам'ятками історії та археології, але надалі слабкою ланкою залишається розвиток туристичної інфраструктури, немає достатньої кількості хороших готелів, тому дуже важливим є розбудова сільських зелених садиб. Це допоможе залученню коштів до місцевих бюджетів, сприятиме працевлаштуванню жителів сільської місцевості.»
«Львів прийняли до Міжнародної асоціації «European Cities Marketing. Особливої актуальності вступ до ЕСМ набуває у зв'язку з проведенням у Львові Євро-2012… Тепер у львів'ян з'явилася реальна можливість запросити до регіону потоки людей з цілого світу, привабити їх туристичним продуктом, який відрізняється від сотень подібних своєю самобутністю.»
«До Євро-2012 на облаштування пунктів пропуску через Державний кордон України в межах Львівської області передбачено 23,83 мільйона гривень. Ведуться роботи зі створення єдиного цілісного комплексу «Фільтр пункту пропуску» у МАПП «Краковець», а також удосконалення інфраструктури пункту пропуску «Рава-Руська». Пункти пропуску оснащуються найновішим обладнанням та технікою, яка суттєво скорочує процедури огляду і забезпечить найвищу пропускну здатність перетину кордону під час єврочемпіонату.
Наші партнери по футбольному святі також розпочали підготовку до проведення Євро-2012.
На території Республіки Польща ведеться будівництво нових автомобільних пунктів пропуску «Грушів – Будомєж» та «Угринів – Долгобичув». Передбачається, що ці пункти пропуску будуть введені в експлуатацію у першій половині 2012 року для спільного митного догляду.
Польські міста отримають від УЄФА 5 мільйонів євро (~20 млн злотих). Ці кошти будуть надані польським приймаючим містам у грошовому еквіваленті, техніці, а також маркетингових правах. Дана сума на 15% більша за аналогічну, що її отримали організатори попереднього чемпіонату Європи в Австрії та Швейцарії. Так, Варшава, Вроцлав, Гданськ та Познань отримають 3,25 млн євро (з них найбільше – 1 млн – столиця) на облаштування фан-зон, а ще мільйон – для закупівлі у фан-зони телевізійних екранів, звукових систем тощо.
Крім того, польські міста отримають по 60 квитків категорії VIP на матчі чемпіонату і маркетингові права, які дозволять рекламувати себе безпосередньо перед відеотрансляціями.
Президент Польського футбольного Союзу (PZPN) Гжегож Лято не виключає можливості того, що під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року на польських стадіонах вболівальникам дозволять вживати пиво. Про це очільник союзу заявив в ефірі радіо TOK FM.
«Розмови на цю тему йдуть, бо потрібно змінити законодавство – і я маю на це сподівання. Але одразу додам, що це буде пиво з найнижчим вмістом алкоголю», – повідомив Лято. Нагадаємо, раніше Віце-прем’єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков заявив, що рішення про дозвіл продажу пива під час матчів чемпіонату прийматиме УЕФА.
Вцілому, представники України і Польщі у найближчі місяці розроблять спільну стратегію безпеки, яка стане основою для створення єдиної концепції безпеки під час Євро-2012. Такої домовленості досягнуто на зустрічі у Варшаві відповідальних осіб за безпекову складову підготовки обох країн до футбольного єврофоруму.
Українську делегацію на переговорах у Варшаві очолював перший заступник керівника Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року Олександр Бірсан. Натомість польську сторону на переговорах очолював заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації (MSWiA) РП Анджей Рапацький.
У рамках візиту відбулися зустрічі в трьох спільних групах: з питань співпраці польської поліції й української міліції, прикордонного співробітництва, а також спільних дій рятувальних органів.
В офіційному комюніке MSWiA Польщі зазначається, що під час переговорів сторони наголосили на необхідності тісної співпраці й обміну досвідом між країнами-організаторами Євро-2012.
Так що шановні волиняни враховуючи перечислене необхідно зрозуміти, що 2012 рік буде веселим для України. Тож приймемо і ми участь у цьому святі – Євро-2012, в міру своїх сил.
Категорія: Спорт | Переглядів: 1075 | Додав: redakcia_V | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page