Субота, 11.05.2024, 00:44
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 24 » Зайнятість на Волині зростатиме, але повільно
22:11
Зайнятість на Волині зростатиме, але повільно
На Волині готують проект територіальної програми зайнятості населення на 2010-2011 роки. Цей документ обговорювали сьогодні, 23 листопада, під час засідання робочої групи, – повідомив власкор ЗІКу.

За словами директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, вже розроблені проекти програм зайнятості у районах області. Проте раніше такі документи не враховували економічної кризи.

Як стверджує Раїса Кучмук, наразі ситуація на ринку праці Волині стабілізувалася. Кількість людей, які звертаються до центрів зайнятості, зменшується. Із жовтня кількість укладених договорів щодо працевлаштування вже переважає над розірваними. Раїса Кучмук каже, що, за прогнозами, рівень безробіття на Волині поступово зменшуватиметься.

«Проте аж надто багато причин кричати «ура» нема», – наголошує директор центру зайнятості.

Окрім того, існує проблема зарплат «у конверті» і недобросовісних безробітних. На Волині траплялися випадки, коли безробітні судяться з центрами зайнятості.

Начальник головного управління економіки Волинської ОДА Любов Івевакова вважає, що закладений у проекті Територіальної програми зайнятості на 2010 рік показник середньої зарплати по області нереальний. Тому пані Івевакова пропонує, щоб показник середньомісячної зарплати був закладений у розмірі 1580 гривень, а не 1640 гривень, як спершу було у проекті.



http://zik.com.ua/ua/news/2009/11/23/205668

Категорія: Економіка | Переглядів: 870 | Додав: nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
My Great Web page