Неділя, 05.05.2024, 14:58
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Суспільство

Ще на початку XXІ століття — 2000 року — в Польщі було створено Інститут національної пам’яті (ІНП) з дуже широкими повноваженнями, про які можуть тільки мріяти в аналогічній структурі в Україні. Головне — співробітники Українського ІНП, створеного 2006 року і беззмінно очолюваного академіком Ігорем Юхновським, так і не отримали доступу до архівів спецслужб. Тоді як їхні польські колеги не лише працюють над тяжкими сторінками минулого своєї країни (у рамках польсько-українського діалогу фахівців також) і проводять освітньо-навчальну діяльність, а й, згідно із Законом, оприлюднюють абсолютно всі відомості про державних чиновників. Польський ІНП — локомотив широкої люстрації, яка викликає в суспільстві неоднозначну реакцію. Про діяльність і проблеми цієї державної установи (до речі, за повноваженнями вона прирівнюється до міністерства, а в деяких питаннях є, практично, паралельною спецслужбо ... Читати далі »

Категория: Суспільство | Просмотров: 1584 | Добавил: nik | Дата: 06.12.2009 | Комментарии (0)

ІV Чемпіонат любителів сала «З любов’ю… до Сала» незабаром відбудеться у Луцьку.

Традиційно будуть проведені конкурси на найважчого учасника чемпіонату, на швидкість і кількість поїдання сала. До речі, учасник, який поб’є світовий рекорд буде нагороджений туристичною путівкою за кордон, — повідомляє кореспондент Луцького інформаційного порталу.


Організатор конкурсу Віталій Іваницький запевняє, що хоча минулого року не вдалося подолати рекорди на приготування найдовшого «салбургера» та на найшвидше поїдання кілограма сала, проте цього разу учасники чемпіонату мають всі шанси. До слова, минулоріч конкурсантам вдалося скласти лише 23 метри «салбургера», тоді як рекордом є бутерброд з сала довжиною 73 метри.

На чемпіонат любителів сала запрошені представники «Книги рекордів України» та «Книги рекордів Гіннеса». Крім того, запланована презентація книги «З любов’ю… до сала!» та святкова концертно- ... Читати далі »
Категория: Суспільство | Просмотров: 885 | Добавил: nik | Дата: 04.12.2009 | Комментарии (0)

Телеміст за участю представників міської влади Рівного та Луцька провели 20 листопада на телеканалі "Рівне 1”. Під час прямого ефіру говорили про одвічне суперництво двох сусідніх обласних центрів, а також з’ясовували: де ж влада господарська, а де — патріотична.

Гостями двох студій стали заступники міських голів Рівного та Луцька Сергій Васильчук і Владислав Стемковський, а також голови бюджетних комісій Луцької та Рівненської міськрад Юрій Корольчук та Сергій Паладійчук. Темою розмови стали якість життя у Рівному та Луцьку за двома основними параметрами: економічний розвиток (стан наповнення міського бюджету, розвиток виробництва та інвестиції), а також стан житлово-комунального господарства. Зокрема, були озвучені підсумки порівняльного дослідження, проведеного на сторінках газети "ОГО” на початку серпня цього року. Наприклад, про те, що міський бюджет Рівного є "заручником” хімічного гіганта "Рі ... Читати далі »

Категория: Суспільство | Просмотров: 965 | Добавил: nik | Дата: 04.12.2009 | Комментарии (0)

Кілька тижнів тому в Республіканському дитячому центрі ОХМАТДИТ відкрилася Лабораторія з діагностики кісткового мозку. Це – перший крок до створення життєво необхідного трансплантаційного центру, в якому б робили пересадку кісткового мозку від неродинних донорів. Адже неродинна ТКМ (трансплантація кісткового мозку) – єдиний шанс вижити для багатьох онкохворих дітей та ще більшої кількості онкохворих дорослих. Хто ж знав, що українські чиновники і тут вставлять свої деструктивні п’ять копійок. Але, про все по порядку.

Зараз неродинну ТКМ українці можуть зробити лише за кордоном. Вартість кожної такої операції – від 120 до 250 тисяч євро. Тільки пошук неродинного донора коштує 13 – 20 тисяч євро. А перед цим іще треба зробити типування. Грубо кажучи, це генетичний аналіз крові, за результатами якого потім шукається донор із максимальною кількістю співпадінь за цим аналізом. Аутотрансплантацію і ТКМ від родинн ... Читати далі »

Категория: Суспільство | Просмотров: 1026 | Добавил: nik | Дата: 28.11.2009 | Комментарии (0)

У Луцьку, 19 листопада поточного року, при обласній дитячій клінічній лікарні за підтримки Національної програми на 2006-2010 рр. - "Дитяча онкологія" відкрився центр дитячої онкогематології. В даному закладі маленькі пацієнти зможуть отримати медичну допомогу на ранніх стадіях лікування подібних захворювань. 

Як повідомили спостерігачі, відділення налічує 30 ліжок, 15 з яких розраховані на лікування гематологічних хворих, 5 – нефрологічних і 10 - на дітей з імунологічними розладами.

За словами начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, за допомогою сучасного діагностичного устаткування, купленого у ФРН і США, на Волині з'явилася можливість діагностувати захворювання крові і системи кровообігу дітей на ранніх стадіях захворювання. Він повідомив, що в центрі проводитиметься діагностика патології крові, імунної системи і моніторинг лікувального процесу.

За попе ... Читати далі »

Категория: Суспільство | Просмотров: 947 | Добавил: nik | Дата: 21.11.2009 | Комментарии (1)

У Камінь-Каширському районі Волинської області посвідчення і медалі матерів-героїнь отримали 350 жінок, що народили і виховали до 16 років 5 і більше дітей. Посвідчення і медалі вручив голова Волинської обласної держадміністрації Микола Романюк.

На цей раз нагороди отримали 65 матерів села Воєгоща, 123 – села Ворокомле, 93 – села Бузаки і 69 – м. Камінь-Каширський.

Одночасно в це день 97 матерів-героїнь отримали разову матеріальну допомогу держави у розмірі 6 неоподатковуваних мінімумів – 6690 грн.

"Враховуючи те, що з 1 січня 2010 року будуть внесені істотні зміни в закон про статус багатодітних сімей, в районі формується база даних, що складається з понад 2000 сімей, в яких налічується троє і більше дітей. Вони користуватимуться пільгами багатодітних сімей - 50%-ою оплатою користування за газ і електроенергію, а також безкоштовний проїзд дітей-школярів в громадському транспорті і безкоштовні ліки ... Читати далі »
Категория: Суспільство | Просмотров: 1392 | Добавил: nik | Дата: 21.11.2009 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz