П`ятниця, 03.05.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість | RSS

ВОЛИНЯК

Категорії розділу
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Точка зору
На місці Десятинної церкви буде збудовано храм церкви Московського патріархату. Про це повідомив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

За його словами, у відповідь на звернення УПЦ МП "пропонується створити платформу, під якою археологи змогли б проводити розкопки і де буде створено музей, а безпосередньо на платформі побудувати церкву. Але це буде будівництво нового храму, а не відтворення Десятинної церкви", – повідомив Целовальник.

Як відомо, Десятинна церква була зведена Великим Київським князем Володимиром у 989-996 роки. На її побудову Володимир Великий виділив десяту частину доходів держави.

У церкві були поховані сам Володимир із своєю дружиною візантійською принцесою Анною. Там же зберігалися мощі княгині Ольги, перенесені туди Володимиром.

В церкві покояться мощі святого Климента Римського, відомого тим, що наприкінці I століття нашої ери його заслали в Херсонес, де його замучили язични ... Читати далі »

Категория: Точка зору | Просмотров: 1679 | Добавил: redakcia_V | Дата: 17.01.2011 | Комментарии (0)

У жовтні Департамент ДАІ України зробив відразу кілька неприємних сюрпризів і нововведень для автолюбителів.
Ідеться в першу чергу про скасування раніше прийнятих нормативних актів, що регулювали діяльність співробітників ДАІ, а також про повернення на українські простори спецпідрозділу "Кобра", раніше з ганьбою розформованого.

25 жовтня 2010 року прес-служба Департаменту ДАІ оголосила про скасування відразу трьох нормативних актів "у зв'язку з приведенням нормативно-правових актів МВС, що регламентують діяльність ДАІ, у відповідність до законодавства України". Ідеться про наказ МВС №549 від 27.10.2008 "Про деякі питання організації виконання обов'язків працівниками ДАІ"; про розпорядження МВС №466 від 21.05.2009 "Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису"; а також про вказівку МВС №335 від 03.04.2009 "Про використання технічних ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 2148 | Добавил: nik | Дата: 05.12.2010 | Комментарии (1)

Моя мама, Оксана Тушкан, народилася на Катеринославщині (нині Дніпропетровська область) у родині статського радника, професора-агронома Павла Тушкана. До Києва вона потрапила, коли її батько почав працювати в уряді УНР, займаючись кадаструванням земель. 
Мй батько, Володимир Покальчук, народився на Житомирщині, закінчив Реальне Училище і Луцьку гімназію, воював в армії УНР (командир - сотник Омелянович-Павленко). У Києві був аспірантом професора Миколи Зерова. В той час познайомився з моєю мамою.
Після відсидки в Лук'янівській тюрмі по справі "Спілки визволення України" (за доносом однокурсника, потім радянського драматурга Корнійчука) батьку було заборонено мати будь-яку справу з українською мовою і літературою.

На роботу взагалі ніхто брати не хотів, знайшлося місце лише в новоприєднаній у 1939-ому році Тернопільщині і тільки викладачем російської. Там вони й зустріли війну - у Кременці.

Війна ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 1387 | Добавил: nik | Дата: 29.05.2010 | Комментарии (1)

Одной из главных мировых новостей на сегодня остаётся извержение вулкана Эйяфьятлайокудль в Исландии, практически парализовавшее авиасообщение во всём Северном полушарии. О масштабности последствий этого извержения для всей земной цивилизации говорить пока преждевременно. Но то, что 2010 год будет аномальным в климатическом плане, уже практически ни у кого не вызывает сомнений.

При извержении цепи вулканов Лаки  на юге той же Исландии в июне 1783 - январе 1784 года выброс пепла составил всего 5 кубических километров. Вулканические газы и пепел, проникнув в стратосферу, понизили среднюю температуру Северного полушария на 1 °C. «Сухой» туман наблюдался от Исландии до Сирии. В самой Исландии стал массой падать скот, поедавший отравленную вулканическим пеплом траву. Извержение выбросило в атмосферу и 80 миллионов тонн серной кислоты. Пошли кислотные дожди, уничтожившие урожай, - и от голода пог ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 1105 | Добавил: nik | Дата: 27.04.2010 | Комментарии (0)


Президентська булава срібна, але повністю визолочена, її вага – 750 грамів. Складається вона з двох порожнистих частин: рукоятки й так званого яблука. У них «секрет» – тригранний стилет із булатної сталі з вигравіюваним позолотою латинським девізом «Omnia revertutur» («Усе повертається»).

Історія має багато паралель і закономірностей. В усякому разі люблячий порядок людський розум намагається виявити їх у всьому, з чим стикається - так простіше сприймати дійсність, так можна будувати прогнози і вдивлятися в примарне майбутнє. Новітня історія України піднесла сюрприз любителям вишуканих форм, відзеркалила перших президентів молодої держави. Два Леоніда і два Віктора створили дивовижну симетричну структуру, при погляді на яку в голові виникає безліч аналогій і асоціацій. 


Почнемо з найбільш очевидних. Перші - носії ментальності Західної України, Другі, - Східною. Перші - почали своє правління з не ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 1042 | Добавил: nik | Дата: 27.02.2010 | Комментарии (0)

Щоб поправити своє матеріальне положення, зовсім не обов'язково багато працювати. Досить дотримувати народні прикмети, які точно указують, що треба робити, щоб водилися гроші.

Кандидат наук з Харкова Н. Аксенова власним прикладом довела, що проходження певним принципам допомагає уникнути матеріальних проблем, повідомляє сайт "Інформнаука".

Так, значна частина прикмет про гроші пов'язана із столом. Якщо стіл виконує посередницьку функцію, то кинута на нього дрібниця або ключі від будинку безпосередньо потрапляють в світ інший. І нічого дивовижного, що у людини, що передала в таке місце «ключ від квартири, де гроші лежать» виникають фінансові труднощі. Сама жінка стверджує, що її матеріальне положення без всяких додаткових зусиль покращало незабаром після того, як вона перестала класти ключі на стіл. 

Дуже небезпечні для грошей і благополуччя порожнеча і все, що її символізує. Тому по ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 1344 | Добавил: nik | Дата: 06.02.2010 | Комментарии (0)

В самом ГАИ признают, что новые правила наложения штрафов на основе фотодокументации нарушения пока далеки от совершенства.


Как сообщили в пресс-центре Департамента ГАИ МВС Украины, нововведение вступило в силу недавно, и отладить его за короткий срок невозможно.

«Но ведь никто не отнимал у водителя право оспорить решение сотрудника ГАИ в суде, верно?» – резонно заметил представитель пресс-центра.

Так, по словам А. Веселовой, суды достаточно скептически относятся к доказательствам в виде фотографий, и, если владелец авто может предоставить свидетельские показания, доказывающие его правоту, верят человеку, а не фотокарточке.

Достаточно легко убедить суд и в том, что инспектор сфотографировал авто на трассе, где, например, 75 км/ч – это норма. А в постановлении записал, что машина проезжала населенный пункт, где скорость 75 км/ч – уже превышение.

Кроме того, обычно работники ГАИ фик ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 1384 | Добавил: nik | Дата: 24.12.2009 | Комментарии (1)

О том, что в России население для достижения целей нынешней власти «зомбируется» с помощью СМИ, известно давно. Главным инструментом в этом является телевидение, как легко контролируемый ресурс (в отличие, например, от Интернета).

Это не наши домыслы: приводя свои резонансные данные о росте количества россиян, враждебно относящихся к Украине, российский «Левада-Центр» указывает, что свое суждение о событиях основная масса россиян формируют на основе информации, полученной "по телевизору", в основном, из нескольких федеральных каналов (2/3 населения не читают газет регулярно, Интернетом пользуются максимум раз в день всего лишь около 15%). Для того, чтобы понять суть использования Кремлем российских СМИ, в частности ТВ, для создания из Украины «образа врага», мы обратились к эксперту по ТВ из независимой структуры, занимающейся мониторингом масс-медиа более 10 лет. Предлагаем нашим читателям обзор ... Читати далі »

Категория: Точка зору | Просмотров: 1194 | Добавил: nik | Дата: 13.12.2009 | Комментарии (0)

Вважається, що Україна і Польща зуміли віднайти "ключ" для розв’язання складного і заплутаного вузла історичних протиріч. Більше того, взаємини двох країн часто-гуто подаються як зразкові, коли мова заходить про історичне примирення між двома великими європейськими народами.

Щоб у цьому переконатися, варто лише переглянути інформаційні повідомлення про офіційні зустрічі керівників України і Польщі, в яких тема "порозуміння" займає одне із чільних місць і не поступається актуальному Євро-2012.

Останній візит Віктора Ющенка до Республіки Польща лише підтверджує сказане.

Перед численними камерами і журналістами президенти Ющенко і Качинський вкотре наголосили "важливість теми історичного примирення українського та польського народів для подальшого ефективного розвитку партнерських відносин України та Польщі".

Вони також відзначили, "що незважаючи на непросту спільну історію, яку ма ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 878 | Добавил: nik | Дата: 24.11.2009 | Комментарии (0)

Ранок. В набитій до тісноти маршрутці значно зменшилась кількість людино-масок. В салоні час від часу чути приємний молодий сміх. Студенти певно заскучили за активним життям. Обговорюють черговий фільм-лякалку - "2012". Певно до їх розмови прислухався не лише я. Привертає до себе увагу розмова двох огрядних тіточок.
- Чули в 2012 році кінець світу?
- Невже?
- Мені кума казала.........
Так, народ позбавився одного кошмару і шукає інший. Все ж тема досить цікава. Згадую все що попереднього вечору перечитав блукаючи просторами єдиного не заангажованого (поки) каналу доступу інформації. Чесно кажучи матеріали деколи лякали, деколи викликали відвертий сміх, а деколи заставляли ... Стоп. Не потрібно формувати в читача позиції за рахунок власних вражень. Прошу панове до столу. Порція свіжоспечених матеріалів приправлена здогадками, на гарнір спроба все науково обгрунтувати. Смачного.

Народ майя ... Читати далі »
Категория: Точка зору | Просмотров: 2129 | Добавил: nik | Дата: 22.11.2009 | Комментарии (1)

« 1 2 3 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz